Tivoli het nieuwe Molenbeek

brussel bom

Molenbeek is een wijk in België. De wijk waar de terroristen Brussels Airport en de metro van Brussel aanvielen onderdak vonden. Dat je daar als IS aanhanger maanden kan onderduiken laat ik buiten beschouwing. Laten we eens kijken naar een wijk in Eiondhoven die alles in zich heeft om het nieuwe Molenbeek te worden: Tivoli.

De wijk is gelegen nabij de DAF fabriek, aan de rand met Geldrop. Er is een tijd geweest dat deze wijk nog onderdeel was van Geldrop. De mensen die er nog wonen denken hier nog vaak met genoegen aan terug.

De wijk kent een hoge werkloosheid en staat bij de gemeente Eindhoven geclassificeerd als een achterstandswijk. Of een wijk met bijzondere aandacht, voor hun die vallen in gespinde one liners.

Volgens sommigen zit meer dan 50% van de wijk thuis. Is het niet de ene dan is het wel de andere uitkering. Gaat men in een werk traject komt er altijd een sporadisch iets voorbij waardoor het traject geliquideerd kan worden. De mensen zitten de hele dag thuis, beetje tv kijken, internetten en ga zo maar door.

Tijd om even op papier te zetten wat er mis is met deze wijk:
– Hoge werkloosheid,
– Etnische verschillen,
– Slecht ingrijpen door de overheid,

Werkloosheid is simpel op te lossen stop gewoon 3 a 6 maanden alle uitkering voor werklozen. Gewoon niet betalen. Eens zien wie er in de problemen komt, eens zien wie daadwerkelijk niet werkt en wie er met zwartwerk ook wel komt. Dan verheft men zich ongetwijfeld om te gaan werken.

De wijk kent een zeer verschillende etnische diversiteit. Waarschijnlijk is een meerderheid een aanhanger van het Moslim geloof. Nou hebben we in Brussel of in het nieuws met IS gezien waar Moslims toe in staat zijn. Islam vredelievend, helaas merken we daar in de wereld niets van. Waarom is deze groep dan wel vredelievend?

Nu het belangrijkste punt: slecht ingrijpen door de overheid. De gemeente Eindhoven heeft zichzelf verheven dit ook in te zien. Daarom lopen er enkele programma’s:

a. Maatregelen om gezondheid van inwoners te verbeteren,

b. Buurt centra met activiteiten,

c. Samenwerking woningcorporaties,

Om te beginnen het gezondheidsproject. De gemeente Eindhoven had bedacht dat dit wel een probleem zou zijn. Dus is er een blik met belastinggeld open getrokken en zijn er mensen op pad gestuurd. Men vraagt welke gezondheidsproblemen men heeft. Over dingen als privacy, waar de gegevens voor zijn, medisch onderlegd zijn en ga zo maar door spreekt men niet. Wat de gemeente met medische gegevens van mensen te maken heeft is mij totaal niet helder.

Is het verleden is al, meermalen, aangetoond dat gemeentes (inclusief Eindhoven) hun it beveiliging niet op orde hebben, iedereen kan bij de systemen en personeel van de gemeente Eindhoven staat nou niet bekend om personeel te hebben dat privacy waarborgt.

Ik heb enkele suggesties voor Tivoli om gezonder te gan leven:

1.) Stop direct met roken,

2.) Stop direct met drinken, met uitzondering van 1 glas rode wijn per dag voor het bloed,

3.) Per direct stoppen met het eten van fastfood. Ga zelf koken en gebruik verse groenten,

4. Stop met snoepen, maar snoep een mandarijn of een appel,

5. Een teen knoflook in het avondeten, het is goed voor het bloed,

6. Ga werken! Doorlopend zoekt men bezorgers voor huis aan huis balden, reclame folders, post, dagbladen en het hele zooitje papier. Deze lichaamsbeweging zal een mooi begin zijn naar een gezonde wijk,

7. Indien met de bus of auto neemt niet doen, gewoon lopen.

De woningcorporaties hadden meegewerkt aan een inloophuis / wijkhuis. Toen de gemeente Eindhoven haar ogen geopend had ging die zich ermee bemoeien en moesten er andere organisaties bij komen. Waarom is niemand duidelijk, het liep allemaal redelijk. Een overname door Moslims or Koran en Arabische les te geven heeft men overleefd.

Nu lopen er verschillende organisaties rond. Waarbij de ene een vager idee heeft dan de andere. Het enige waar ze vooral samen goed in zijn is vergaderen. Gewoon zodat de papieren massa voor het ambtelijk apparaat functioneert. Wat ze voor een deel van Eindhoven als deze moeten doen al helemaal niet. Ik zou zeggen: een uitzendbureau vestigen zal beter werken.

LumensGroep # door een fusie ontstaan en is primair actief in Eindhoven. Het is (simpel gezegd) een samenraapsel van een advocatenkantoor, maatschappelijk werk, een vastgoed belegger en een vastgoed beheerder. Ik heb nooit geloofd in zo’n samenraapsel van activiteiten. Waarom de boel niet opsplitsen en focus aanbrengen? Hoe kan een organisatie goed en efficient zijn in het ontstoppen van toiletten of in het managen van vastgoed projecten? Waarom een organisatie subsidie krijgt om vastgoed te exploiteren is iets wat al helemaal absurd is. Waarom kan zoiets niet gewoon zonder subsidie? Ze hebben er een medewerkster rondlopen (Nicole Zelissen genaamd) op wie de lichamelijke definitie mens niet van toepassing is, bierton (formaat niet drankgebruik, komt beter in de buurt. Ze probeert middels niets doen en (ene keer dat ze werkt) functioneert ze vooral als een storend object dat totaal geen respect voor anderen kan tonen. Andere redenen dat ik haar bij naam en toenaam vermeld: bij een door de gemeente gesubsidieerd ontbijt (gaat weer 500 Euro belastinggeld) kwam ze haar gezicht tonen. In plaats van zich te verheffen tot werken was haar taak zich volproppen met eten. Naar het schijnt nam ze vleeswaren mee naar huis (geen bewijs daarom naar het zeggen). Toch lekker: bij vergaderingen op laatste moment afbellen, negatieve invloed op activiteiten hebben en op kosten van het werkende deel van Eindhoven je voorraad aan eten aanvullen.

Wij Eindhoven # een idee dat ontsprongen is aan de gedachtenkronkels van wat ambtenaren van de gemeente Eindhoven. Het idee (op papier heel goed) is om alle hulpverleners in 1 organisatie te stoppen en te laten samenwerken. De vraag is echter of je mensen die in hun sociale vaardigheden samenwerking niet hebben wel kan laten samenwerken. Bij hun soort betekend samenwerken doorgaans: jij doet al het werk en ik strijk met de eer op. Dat tegen een vorstelijk salaris. Lekker verdiend, alleen zeer spijtig dat het werkende deel der natie dit salaris moet ophoesten.

Tel hierbij het functioneren van de wijkagent van de Politie op. Deze richt zich vooral op het weglachen van vernielingen en vandalisme door mensen die zich Marokkaan noemen (waarom ze in Tivoli wonen en niet in Marokko is mij een raadsel). Op een centraal plein is een groot park. Hier had de gemeente goals geplaatst zodat er voetbal gespeeld kon worden. Deze zijn amateuristisch verwijdert, met stalen uitstekels nog in het gras. Dat een zwembadje voor de kleine kinderen niet vol met water mag puur en alleen omdat dit onrein is voor Moslims is ook normaal. Niemand dwingt je ergens gebruik van te maken.

Dit, en andere redenen, zijn voor mij de reden dat ik Nederland verlaat. Hoe eerder hoe beter. Noem het wat het is, maar het is vluchten. Vluchten is laf, ik weet het. Ik toon aan de ruggengraat te hebben van een natte krant. Echter is vluchter beter dan er te zijn als de Moslim zichzelf opblaast.

Een gedachte over “Tivoli het nieuwe Molenbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s