De lange arm van Erdogan

paleis erdoganErdogan, de Turkse leider is snel op zijn teentjes getrapt. Om het te provoceren hoef je niets moeilijks te doen. Gewoon vragen stellen over alle journalisten die hij opsluit, hoe hij Europa chanteert of wat dan ook. Eigenlijk alle kritiek kan hij niet dragen. Toch is deze trotse Turk de politiek in gegaan.
Onlangs werd bekend dat zijn consulaat in actie is gekomen. Ze hebben alle Turkse organisaties gevraagd om beledigingen even te melden. Wat ze gaan doen is niet helder. Gaan ze vervolgen, gaan ze hun geheime dienst inschakelen of laten ze de Turkse gemeenschap oproepen om die mensen te intimideren.
Waar deze dictator nou verder gaat is een groot probleem. Hij is grote vriendjes geweest met Saddam Hoessein van Iraq (zijn volgelingen vormen de harde kern van IS), Gadaffi (dood) en zijn internationaal politieke beleid is een fiasco te noemen.
Het buitenlandse beleid wat hij voorstond was simpel: met iedereen vriendjes zijn en er zo een stevige internationale onderhandelingspositie te verkrijgen. Een beleid dat mislukt is. Eigenlijk wilt niemand in de regio iets met hem te maken hebben. Heb zo’n idee dat de andere landen in het Midden Oosten een beter gevoel voor smaak hebben dan de Europese Unie.
Wat ik mij afvraag is iets anders: hoe ver gaat de macht van Erdogan in Nederland? We weten allemaal dat ze achter de politieke partij Denk zitten, dat ze een stemadvies afgeven en ga zo maar door. Dat ze organisaties in Nederland ondersteunen is niet iets waar Nederlanders (ben ik) over mogen klagen. Immers financiert en ondersteunt Nederland ook organisaties in het buitenland. Of het nou om homorechten, democratie, vakbonden of wat dan ook gaat. Dus laten we daar niet over klagen.
Een ding is heel duidelijk: als erdogan in staat is het arme twitter vogeltje te nemen moet hij een zeer kleine piemel hebben. Zijn arme vrouw en het arme twitter vogeltje. Misschien moet hij voor het gerecht gebracht worden voor dierenmishandeling en seks met dieren (als dat niet strafbaar is moeten we dat snel maken). Bekijk eens een vogel zeer goed, stel dat een volwassen man daarmee seks heeft moet hij wel zo klein geschapen zijn dat je met zijn vrouw gewoon medelijden hebt. Gelukkig voor zijn vrouw zijn er hulpmiddelen, want haar Trotse Turkse man is dan niet in staat aan haar verlangens (en de huwelijkse plichten) te voldoen.
Ik zou zeggen: lekker Erdogan beledigen. Naar het schijnt is ieder staatshoofd waar Nederland niet mee in oorlog is een bevriend staatshoofd. Dus de veel te dikke en met een pafferig gezicht leider van Noord-Korea, dhr. Kim, is bevriend.

erdogan twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s