Laat Flixbus de NS aanvallen

flixbus

Flixbus is een relatieve speler op de Nederlandse transport markt. Ze bieden snelle busdiensten aan en groeien zeer snel. Onlangs hebben ze nacht bussen gelanceerd naar Kopenhagen en Zurich. Toen ze startte werd bekend dat ze de NS willen aanvallen.
Toen aangekondigd werd dat ze begonnen met hun Nederlandse activiteiten is het aangekondigd als een serieus alternatief voor de Nederlandse Spoorwegen. Zoals ze zeiden: zitplaats, wifi en op tijd rijden. Vanaf Eindhoven bieden ze een goed netwerk aan.Als ze dan ook nog op tijd rijden doen ze het helemaal goed in verhouding tot de NS.
Nou ben ik zelf aangewezen op de NS en ik vind het een matige organisatie.

Teveel storingen, herfst / winter / lente / zomer, de NS heeft er geregeld last van. De treinen zitten overvol en een goed alternatief zou de Flixbus kunnen zijn. Op de routes naar Antwerpen is het al een serieus alternatief. Plan een reis van Eindhoven naar Antwerpen of Düsseldorf per openbaar vervoer en doe hetzelfde met de Flixbus.
Nou komt het venijn. Toen de Nederlandse activiteiten aangekondigd werden is meteen gemeld dat er geen concurrentie met het NS intercity netwerk mag komen. Waarom niet? Dan hebben de mensen die een alternatief voor de NS zoeken een serieus alternatief.
Het geeft een extra voordeel. Er is een grote groep bus chauffeurs die werkloos zijn.

Mensen waarvoor de overheid allerlei omscholingstrajecten probeert puur en alleen om banen te realiseren. Waarom dan niet een serieus alternaitef toelaten dat banen (zonder subsidie in plaats van de NS) oplevert? Klinkt mij als een ideale deal: minder werklozen en het kost geen cent subsidie.
Het heeft een extra voordeel. Eindhoven is zeer slecht bereikbaar per openbaar vervoer met de grote Belgische en Duitse steden.

De bus lijnen kunnen ingezet worden om mensen naar toeristische activiteiten of om mensen te laten forensen mogelijk te maken. Waarom niet een samenwerking aangaan om de Flixbus steden niet additioneel te verbinden. Stel dat je met FlixBus, PSV, FC Eindhoven, Eindhoven Kemphanen etc. een deal opzet.
Düsseldorf is een miljoenen stad, Antwerpen is de tweede stad van België en Brussel loopt qua inwoners tegen het miljoen aan. Eindhoven daarentegen heeft nog geen 250.000 inwoners. Heel Zuid Oost Brabant heeft ongeveer 500.000 inwoners. Waarom niet samenwerkingen realiseren?
Ga in Antwerpen, Brussel en Düsseldorf een intensieve campagne voeren om toeristen naar Eindhoven te halen. PSV kan zo het voetbal stadion gevulder krijgen, muziek concerten kunnen zo tickets verkopen en ga zo maar door. Het verstevigd de positie van de regio Brainport, versnelt de ontwikkeling van de regio om toeristen aan te trekken en een betere toeristische propositie te ontwikkelen. Door de promotionele activiteiten te combineren en een heel jaar door bezig te zijn kunnen besparingen gerealiseerd worden.

Ik realiseer me dat zoiets ongehoord is. Maar waarom zou het niet kunnen? Laat mensen hieronder vermelden waarom het niet kan en waarom het wel kan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s