PvdA berooft vrijheden in Amsterdam

pvda De PvdA heeft raadsleden in Amsterdam. Dat is geen wonder, het is een zeer linkse stad. De stad heeft een College v an B&W en gemeenteraad dat landelijke wetgeving naast zich neerlegt. Iets op zichzelf wat al genoeg reden zou moeten zijn om niet in Amsterdam te willen wonen, werken of er dood gevonden te willen worden.

Nou heeft dit raadslid, ongetwijfeld een familie en bedoeld ze het goed. Maar daar is ook al het positieve over gezegd. Immers: waarom legale methoden bestrijden? Dat is net zo logisch als mensen die door groen lopen en wachten bij een rood stoplicht te beboeten, of iedereen die zich aan de snelheid houd een boete geven. Natuurlijk moeten we in beschouwing meenemen dat ze van de PvdA is, een teken van een onrealistisch wereldbeeld en de behoefte om (indien dit voor de eigen korte termijn beter uitkomt) een mes in de rug van de eigen kiezer te steken. Dat de gemiddelde PvdA kiezer een etnisch monopolie op straat terreur heeft <woorden Diederik Samson en Hans Spekman> zal ik maar even in het midden laten.

Ze heeft het inzetten van Bibob geopperd als mogelijkheid. Nou is Bibob een vrij bijzondere organisatie. Ze doen onderzoek naar je (hoop je), ze veroordelen je en je krijgt geen inzage in je eigen dossier en iedere vorm van een rechtszitting is al helemaal niet ana de orde. Oftewel: ik zeg dat je schuldig bent en klaar is kees.

In een fatsoenlijke rechtsstaat zou zo’n rare organisatie al lang niet meer bestaan. In een Sultanaat als Turkije of een dictatoriaal land als Noord-Korea zou je het verwachten. In Nederland niet. Dat een politieke partij met een zeer lange bestuursgeschiedenis dan naar zo’n maatregel terugpakt is niets meer dan een schande. Niet alleen omdat het een stabiele methode van economische ontwikkeling van buitenlandse landen afneemt, maar vooral omdat het ieder begrip van hoor en wederhoor volledig voorbij gaat.

Gelukkig staat de PvdA er niet zo goed voor in de peilingen (lopen ze helaas wel weer in) maar laten we op een ding hopen: dat binnenkort de laatste het licht uitdoet en dat dit gedrocht uit politiek duistere tijden snel verdwijnt, met dit soort ideeën.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s