Denk

denk

De kwestie Ebru Umar heeft enkele dingen aangetoond. In Nederland zijn we afhankelijk geworden van een dictator die (doorlopend) het niet zo nauw neemt met de rechten van andere landen. Het is zeer duidelijk hoe Erdogan zijn Nederturken als zijn lange arm gebruikt.

Nou hebben ze ook hun eigen politieke partij: Denk. Een combinatie van schuimbekkende mensen (als het over de Armeense genocide gaat) en die het falen van de PvdA aantonen. De PvdA heeft de twee in de Tweede Kamer gekregen.

Nou  heeft iedereen, uiteraard, recht op zijn eigen politieke mening en partij. Hoewel het tekenend is dat de twee heren (toen ze uit de PvdA weg gingen) dat Allah hun zal straffen. Dat kan, schijnbaar had Allah echter geen zin want er gebeurt weinig, behalve lage peilingen.

Nou ben ik er nog niet over uit of Denk zichzelf in de Tweede Kamer kan handhaven. De reden is simpel: gaat het hun lukken om de mensen die in een koffiehuis zitten en naar de Moskee gaan naar de stembus te krijgen? Als ze dat lukt zou het dan mogelijk zijn die mensen zich te laten verheffen en een betaalde baan te vinden of om voor zichzelf te beginnen?

Ze hebben ook een zeer mooi voordeel: als je op een door Turkije en Erdogan gefinancierde partij wilt stemmen (wie financiert hun partijkantoor?) hoef je niet meer op de PvdA te stemmen. Nu kan je op je eigen partij stemmen. als de verschillende christelijke stromingen in Nederland een eigen partij hebben mogen de Islam aanhangers ook hun eigen partij hebben.

Iedereen die het Nieuwsuur interview gezien heeft kan maar tot 1 conclusie komen: ze zijn het pr bureau van Erdogan. Iets wat Erdogan slim doet. Alleen is het niet zo dat leden van de Tweede Kamer zonder ruggengraat en onafhankelijk stemmen en hun werk doen. Hoe zit dan de inmenging van een buitenlandse overheid?

Retorisch is, Kuzu zeer zeker, de partij in bezit van goede mensen. Met de voorzitter van het Marokkanen overleg kunnen ze ook de groep met een etnisch monopolie op straat terreur en overlast (zegt PvdA) aan zich binden. Wel een aanzienlijke groep.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s