Marokkaans straat terrorisme in Ede

Ede, een plaats die het treinstation moet delen met Wageningen. Een gemeente in de zogenaamde Bijbelbelt, daar waar het Christendom nog heerst. Daar hebben ze problemen met Marokkanen, iets waar ongeveer heel Nederland over kan meepraten. De Marokkanen zijn in Ede boos en hebben schijnbaar gedacht de afdeling stadspromotie een beetje te helpen door het NOS journaal te halen.

Het probleem is dat de gemeente Ede een theehuis waar Marokkaanse jongeren komen heeft gesloten. Het gehele winkelcentrum gaat gesloopt worden. De Marokkanen vinden dat de gemeente ze iets nieuws moet geven. De gemeente Ede zegt: er is genoeg. Een Moskee, sport verenigingen dus waarom iets nieuws opzetten?

Dat de Marokkaanse jongeren niet naar de Moskee willen kan ik mij helemaal in vinden. Een gebedshuis als jongerencentrum? Dat de gemeente Ede sportverenigingen wilt inzetten als alternatief is iets wat mij verbaasd. Niet zo lang geleden was het voetbal commentator Johan Derksen die het over de problemen met Marokkanen op voetbalploegen aankaartte? De conclusie van wat Johan Derksen aankaartte: veel mensen delen de constatering, de KNVB herkend zich er niet in, echter doet de KNVB er ook geen onderzoek naar (zeer spijtig) en het een of andere subsidie verslindende praatgroepje was boos om daarop heel snel bekend te maken kandidaat te worden bij de nieuwe Tweede Kamer verkiezingen voor Erdogan’s lange arm in de Tweede Kamer: de politieke partij Denk. Laten we het erop houden dat, vermoed ik, dit aangegrepen is om politiek en promotioneel maximaal te profiteren. Wat dat betreft doet Denk het slim en moet deze gevaarlijke uitwas nauwlettend in de gaten gehouden worden.

Terug naar Ede. De boze Marokkanen hebben hun eigen manier om hun ongenoegen kenbaar te maken. Overlast veroorzaken, auto’s in de brand te steken, Politie bekogelen, ruiten in gooien. Waar is de tijd gebleven dat kattenkwaad bestond uit iets als belletje trekken? Dat mensen bruggetjes moeten vermijden uit angst is iets wat gewoon is.

Het idee dat geweld geen oplossing is en niet kan is niet iets wat men begreep. Of het nu een gebrekkige opvoeding door de ouders is, falend integratie beleid, totaal gebrek aan ideeën om dit anders kenbaar te maken (gebrek aan intelligentie?) of wat dan ook.

Het is pijnlijk en betreurenswaardig dat er ook goede zijn die dankzij de kwaden leiden. Waarschijnlijk zijn alle goede op 1 hand te tellen. Echter wel volkomen terecht hoe iedereen reageert. Het slaat toch nergens op dat mensen auto’s in de fik steken? Is het in gooien van ramen de normaalste zaak van de wereld? Moet dat normaal gevonden worden?

Hoe zouden hun ouders dit vinden? Schamen hun ouders zich hiervoor of vinden de ouders het een geweldig iets wat de door hun gebaarde straat terroristen uitvoeren? Ik hoop van harte dat ze zich schamen.

Als men de trotse Marokkaan is, waarom daar niet wonen? Ik ben geen Sharia specialist, ken eigenlijk zeer weinig van die rechtsgang. Ik heb een vermoeden dat deze echter wat efficiëntere oplossingen weet te bedenken dan een burgemeester die, de gewekte indruk, totaal geen idee heeft dit op te lossen.

Dit zal wel weer in het verkeerde keelgat van de straat terroristen schieten, so be it. Een na laatste keer dat ik in Deurne (dat is een gemeente in Noord-Brabant) was stond er een groepje dat er noord Afrikaans uit zag. Ben maar even extra omgelopen, you never know.

Maar wanneer gaat de terreur komende van de mislukte integratie en kleinkinderen van gastarbeiders eindelijk ophouden? Als je niet gelukkig bent in Nederland is het (vooral voor je eigen geluk) misschien verstandig even te kijken naar een omgeving waarin je wel gelukkig kan worden. Een gemeenschap van mensen met dezelfde morele punten. Maar welke gemeenschap zou zo’n tuig willen opnemen? Men mag ze (van mij) hebben en kan ze met lint om hun heen krijgen.

Waarom geen handtekeningenactie, waarom geen bezwaren indienen tegen heb beleid van de gemeente Ede? Ik hoop van harte dat de Politie dit heel simpel aanpakt: lik op stuk. Sorry voor de (waarschijnlijk enkeling) goeden: maar pak ze maar op. Sluit ze in en zet ze maar vast. Alleen als we dat doen dan kunnen we ooit (hopelijk) zeggen dat de PvdA niet meer gelijk heeft dat Marokkanen een etnisch monopolie heeft op straat overlast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s