Het onrecht van de KNVB bij FC Twente

De KNVB heeft gesproken. FC Twente moet na de financiële malversaties degraderen en gewoon opnieuw beginnen. Nou heeft het betaalt voetbal een raar iets in zichzelf: alle betaalt voetbal organisaties hebben geld op de een of andere manier van de gemeente gekregen. Dat er bij FC Twente een hele hoop mis is gegaan is duidelijk. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Bij FC Twente hebben ze een tijdje groei gehad en bijzondere prestaties gerealiseerd, dingen die ik van de KNVB niet kan zeggen.

Waarom past men nu ineens de regels aan? Is het dan zo makkelijk om een licentie als betaalt voetbal organisatie te krijgen? De licentie van FC Twente trekt men in en men verstrekt een nieuwe licentie. Nou is er rond het voetal iets raars aan de hand: de KNVB is aanklager, rechter en verdediger in 1. Iets wat ik niet Koninklijk kan noemen en de prestaties van het Nederlands elftal tonen aan hoe het met het voetbal technische inzicht bij de KNVB gesteld is.

Hoe eerlijk is wat men bij FC Twente wilt doen tegenover RBC Roosendaal, FC Wageningen en FC Haarlem? Hoe eerlijk is het voor de ploegen die deelnemen aan de play offs? Wat zeg je tegen een organisatie als NAC Breda? Hoe eerlijk is het als je de regels gedurende het spel gaat aanpassen? Oke, als het Nederlands elftal met een dicht gemetselde goal had gespeeld was het wel geplaatst voor het EK.

Ik hoop van harte dat FC Twente het volgende gaat overwegen:
– In beroep tegen de uitspraken,

– Beslag leggen op prive bezittingen van KNVB bestuursleden,

– Beslag leggen op de bankrekeningen en gebouwen van de KNVB,

– Kijken of men in het Duitse voetval kan instromen,

Uiteraard moet FC Twente in beroep gaan tegen deze uitspraken. Wat nu gebeurt is ongehoord en het is ook oneerlijk. Waarom niet per overtreding de geldboete opleggen en het daarbij laten? Zou wel een stuk eerlijker zijn.

Het creatief omspringen met de regels is iets wat de mensen doen, iets wat eigenlijk niet kan en gewoon oneerlijk is. Echter zijn de financiële gevolgen voor FC Twente zeer groot. Alleen de tv gelden zullen, minimaal, 1 miljoen minder zijn. Als iemand moedwillig schade aan de ander toebrengt is dit de methode om het op een nette methode op te lossen.

Of de leden van de licentie commissie over genoeg vermogen beschikken om FC Twente schadeloos te stellen is mij niet helder. Maar ze werken in opdracht ban de KNVB. Daarom hoort de KNVB ook aangepakt te worden. Dan kan meteen gekeken worden naar de titel Koninklijke. Als Guus Hiddink het Nederlands elftal eindelijk aan het voetballen gekregen heeft ontsla je hem niet. Hoewel FC Twente er een puinhoop van heeft gemaakt heb ik zo het idee dat de puinhopen bij de KNVB een stuk groter zijn.

Waarom zou FC Twente zich niet aanmelden voor het Duitse voetbal? Als men in Nederland FC Twente het moeilijk maakt kan het iets zijn om lekker in Duitsland te voetballen. Een betere competitie, een interessantere commerciële propositie, een grotere markt en het heeft toch wat, Bayern Munchen, Dortmound, HSV etc. die allemaal in Twente dan kunnen komen voetballen? Nou had FC Twente al geen probleem met het vol krijgen van het stadion, maar zo zit het vaker helemaal vol en kan de samenwerking Twente – Duitsland verstevigd worden.

Laatste is een oplossing die niet standaard is, maar waarom niet doen? Het zet de KNVB met de rug tegen de muur en geeft FC Twente de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen met een betere commerciële propositie dan wat er in Nederland is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s