Trudo capituleert voor Islamitische minderheid

Trudo is een woningcorporatie in Eindhoven. Ze zijn, onder andere, eigenaar van Strijp-S en de directeur runt de organisatie als een prive bedrijf. Waarin zijn vouw en dochter ook een baan hebben. Allemaal voor de goede zaak. De organisatie is met vrij veel projecten van de gemeente Eindhoven betrokken. Het finanicert allerlei culturele activiteiten. Hoe deze linkse hobby bijdraagt aan een leefbare buurt is mij niet helder. Ik zou zeggen dat de leefbaarheid pas echt verbeterd zou worden door arbeidsplaatsen voor de mensen die er wonen en een behoorlijke verlaging van de fiscale kosten voor de mensen.

Trudo was voornemens om een Brabantse koffietafel te organiseren. Iets wat niet mijn ding is, maar het kan wel wat zijn. Dat ik iets niets vindt betekend niet dat ik anderen hun pleziertje niet gun. |Maar Trudo heeft besloten de Brabantse koffietafel af te gelasten.

Dit mogen ze uiteraard doen, maar om daar als belangrijkste reden de ramadan van de Islamieten voor te noemen zou ik niet als reden gebruiken. Nog even los van het feit dat Nederland een staatsgodsdienst heeft, en dit is niet de Islam. Dat de Islamieten tijdens de ramadan overdag niet eten, drinken of neuken moeten ze zelf weten. Oke, niet overdag maar als de zon op is. Van mij mag het.

Maar waarom moet een activiteit afgelast worden? Zouden ze ook rekening houden met de Christelijke, Joodse, Boeddhistische of Hindoeïstische huurders? De Islamitische landen in de wereld zijn niet echt tolerant tegen anderen gelovigen. Hoeveel Synagogen of Kerken zijn er in Saudi-Arabië?

De Brabantse koffietafel gaat nu een jaar later plaatsvinden, ter viering van het 100 jarige bestaan welke dan incorrect is. Want Trudo is dan 101 jaar oud. Ook iets wat gevierd kan worden, het is alleen niet iets wat mensen doorgaans vieren.

Moslims kan men in Nederland niet het voorbeeld van goed functionerende onderdelen der samenleving noemen. Oke, niet iedereen is verkeerd bezig. Maar de massa deugt helaas niet. Spijtig. Nederland is een veel leuker land, wat mij betreft, dan al die Islamitische despoten in de wereld.

Misschien zou Trudo zich moeten terugtrekken, zoals het Ministerie schijnt te wensen, uit alle commerciële projecten. Misschien moeten ze stoppen met het capituleren voor de Islam, de religie waar Islamitische Staat zich op baseert en moeten ze zich gaan richten op de leefbaarheid in de wijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s