De PvdA en het kinderpardon

De PvdA had afgelopen weekend haar partij congres. Niets nieuws, ze hebben er meerdere per jaar. Deze keer stond er een motie op de agenda: de factie in de Tweede Kamer moest zich inzetten voor de kinderen van vluchtelingen. Der motie moet resulteren in een nieuw kinderpardon. Nou twijfel ik niet aan de intenties van de indieners en hun oprechtheid.

Moura heeft ons iets getoond, het is spijtig om te zien hoe een kind uitgezet gaat worden. Maar we hebben onlangs al een kinderpardon gehad. Gevolg? Alle kinderen werden naar Nederland gebracht en illegale kinderen kwamen ineens boven water. Want ze mogen blijven. Nou ja, de gevangenissen staan leeg dus de aanwas van nieuwe criminele is verzekerd.

Wat ik mij afvraag is iets anders. Waarom stapelen mensen procedure op procedure? Waarom gaan mensen die hier niet mogen blijven niet eerder terug?

Uiteraard ben ik ook voor een kinderpardon, een pardon voor de hoge kosten waar al die kinderen de werkende Nederlanders mee opzadelen. Opzadelen, want het kost een klein vermogen om al die kinderen op te vangen, uit te zetten en ga zo maar door. Waarom gaan al die mensen niet uit zichzelf?

Een vriendin van me (gewoon een vriendin) had een vriend uit Sierra Leone. Ze hebben samen een kind gekregen. De reden dat hij een kind wilde? Dan mocht hij in Nederland blijven. Gelukkig kwam daar Rita Verdonk tussendoor. Ik heb niets tegen de goede man, eigenlijk is het zonde dat hij weg is. Hij had hersenen, kon zichzelf waarschijnlijk zeer snel bedruipen en een slaatje slaan uit de economie. Hij kon de hiaten in het vreemdelingenrecht aanduiden.

Het is boeiend om te zien hoe ze bij de PvdA zo’n interne ruzie maken. De peilingen zijn inderdaad zeer beroerd. Ik ben eigenlijk niet verontrust over de toekomst van de PvdA. Ze komen wel weer terug. De PvdA heeft zo ongeveer de beste campagne manier en ze hebben een hele goede track record. Ze zullen bij de volgende verkiezingen wel het alternatief voor de VVD worden.

Laten we hopen dat er dan in ieder geval maar 1 pardon komt: het pardon voor de hoge kosten om al die kinderen, asielzoekers en mensen die voor een uitkering komen snel uit te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s