De Zuid-Wester en (drugs) overlast in Eindhoven

De Zuid-Wester is een wijkcentrum van Lumens Groep. Ze hebben er allerlei activiteiten welke eigenlijk ook in een commerciële locatie kunnen plaatsvinden. Maar de gemeente Eindhoven gaat hier graag tegenin, ziet de werkloosheid en criminaliteit toenemen en dus gaat er subsidiegeld naartoe.

Dat deze locatie zeer veel overlast veroorzaakt is, zeker sinds de GGZE er voor mensen met drugsproblemen dagtherapie gevestigd heeft, is een publiek geheim. Dat de Politie niet meer optreed omdat de mensen een geestelijk probleem hebben is, uiteraard, van de pot gerukt. Over efficiency binnen de GGZE zullen we maar niet beginnen, naar horen zetten staat hun RPI grotendeels leeg.

Sinds gisteren is er echter een nieuwe ontwikkeling: Albert Heijn (drukste punt in het stadsdeel Stratum van Eindhoven) weert inmiddels alle bezoekers. De reden is simpel: mensen die voor de lunchtijd al dronken nieuwe drank komen kopen, tabak kopen en zeer veel overlast veroorzaken in de winkel.

Het grote probleem is dat deze mensen opgevangen horen te worden in een psychiatrische inrichting, het probleem is dat het personeel de mensen aan hun lot overlaat. Terwijl het personeel de patiënten zou moeten activeren, bezig houden en duidelijk maken dat ze geen overlast moeten veroorzaken. Wat ze niet moeten doen is ze aan een bar laten hangen of ze aan hun lot overlaten. Dat begeleiders Islamitische Staat verheerlijken en dat de liefde van Allah noemen helpt uiteraard ook niet goed.

Ik hoop dat deze groep snel uit Stratum en Eindhoven verdreven zal worden. De andere supermarkt in de buurt, Jan Linders, zal ze ook gaan weren. Waarschijnlijk zal de Albert Heijn aan de Leenderweg ze gaan verdrijven. Immers mogen mensen toch veilig boodschappen doen zonder de kans dat ze gerold worden door een junk of dealer?

Advertenties

Een gedachte over “De Zuid-Wester en (drugs) overlast in Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s