Beroep meesterspion, intriges, fraude door Prins Bernard

Prins Bernard staat om een hoop bekend. Om sommige dingen staat hij niet bekend, geheel onterecht. Waar hij mensen als Materharie moet laten voorgaan zouden we hem eigenlijk moeten eren om zijn inspanningen als meesterspion. Activiteiten waarin hij dusdanig goed is geweest dat zelfs Ian Flemming er in James Bond On Her Majesty Secret Service een toespeling op maakt.

De geschiedenis van Prins Bernard als meesterspion heeft vele facetten gehad:

  • Periode bij de SS,
  • Planning om Duitsland rond WWII ongehinderd door Nederland te laten gaan,
  • Englandspiel,
  • Verschillende militaire coupes in Latijns Amerika,
  • Bilderberg conferenties met steun van MI6 en CIA

Om te beginnen zijn rol bij de SS. Lang voor de Tweede Wereldoorlog was de latere Prins (die geen adellijk bloed had) onderdeel van gewapende SS wachten. De officiële lezing hierover was vrij simpel. Hij wilde een politiek examen vorkomen. Nou kan hij dat opgerecht gemeend hebben. Persoonlijk heb ik dan wel wat vraagtekens bij zijn inschattingsvermogen. Een politiek examen is wat mij betreft een stuk minder erg dan onderdeel zijn van een gewapende groepering. Mooiste hiervan is dat de Nederlandse overheid, ver na de Tweede Wereldoorlog, druk heeft gezet op bevriende mogendheden (Verenigde Staten) om zijn naam uit verschillende archieven te verwijderen. Iets wat de Amerikaanse overheid weigerde. Immers was zijn vermelding op die lijsten maar een simpele constatering. Dat al die media ineens, decennia later, hierop doken zou simpelweg verklaard kunnen worden met het feit dat het een opgezet iets was. Hij was zijn bruikbaarheid als meesterspion voorbij en dan is iemand in de publiciteit brengen om in diskrediet te brengen een zeer effectieve methode.

Voor WWII heeft onze grote Prins een plan ontwikkeld om de Duitse troepen door Limburg en Nederland naar Frankrijk te laten trekken. Hoe slim het was dat hij zelf naar Parijs wilde vluchten laat ik dan maar gemakshalve in het midden. Onderdeel van het plan zou zijn dat de Nederlandse strijdkrachten zich hevig zouden verweren met losse flodders. Iets als voor de schijn een beetje doen alsof het erg is. Ik moet toegeven dat dit een voordeel heeft: een groot deel van Nederland zou WWII bespaart blijven, het verschrikkelijke bombardement op Rotterdam zou niet gebeurd zijn. Dat Nederland daarmee echter de neutraliteit opgaf en dat zoiets tegenwoordig als puur landverraad gezien zal worden laat ik maar even in het midden. Overigens was de neutraliteit van Nederland ten ode opgeschreven. Nederland heeft een voorstel van het Japanse Keizerrijk rond Nederlands Indie om de olie aan Japan te leveren in ruil voor geen invasie naast zich neergelegd (Nederlands Indie was toen de grootste olie producent ter wereld) en de Britse minister van Marine had een plan om de Nederlandse Waddeneilanden te bezetten om zo de haven van Hamburg lam te leggen ontwikkeld. Deze moest echter na geblunder aftreden en kwam later terug als Prime Minister, ja dat was Winston Churchill.

Het Englandspiel en de tijd van onze Duits Nederlandse meesterspion was vrij helder. De Britten hebben een onderzoek gedaan naar hem om te bepalen wat er moet gebeuren. Heeft hij de Duitse nationaliteit is het gewoon zware detentie, dubbele nationaliteit een detentie maar in een lichter regime en als Nederlander niets. Best pijnlijk voor iemand die met de Britse Koning sherry en andere consumpties regelmatig nuttigt. Het Englandspiel was op een vrij effectieve methode ontstaan: de Duitse bezetter hadden een radio van het verzet gelokaliseerd. Deze zijn ze zelf gaan opereren. De mensen van het verzet hebben ze omgekeerd met de gepaste druk. Hierdoor konden de honderden agenten die gedropt werden opgewacht worden en zijn deze, helaas overleden. Kwam zo ver dat op 1 april de Duitsers een bericht hebben gestuurd met de vriendelijke mededeling dat andere gasten die zonder vooraf overleg zouden komen op hetzelfde onthaal konden rekenen. Een vrij macabere 1 april grap als je het mij vraagt. Persoonlijk vind ik uit WWII dan toch het gebeuren rond de Velser affaire en het Prins Bernard Squadron boeiender. Een squadron dat door Nederlanders gefinancierd is middels het Prins Bernard Fonds. Een fonds dat later omgevormd is tot het huidige Prins Bernard Cultuurfonds. Van gevechtsvliegtuigen tot cultuur aankopen.

Na WWII heeft onze Prins een duidelijke rol ingenomen. Zijn betrokkenheid met de voorbereidingen van militaire coupes in Argentinie en Chili staat als een paal boven water. De bemoeienis van voormalige Fokker dochters met revolutionaire militaire gevechtsontwerpen is een ander punt. Ik heb niet een zo’n moeite met al die coupes. Wel dat hij dat deed, gedeeltijk, middels Nederlandse Christelijke zendelingen en in samenspraak met buitenlandse inlichtingendiensten. Moet je nou eens proberen. Noemen ze landverraad, spionage en ga zo maar door. Om mensen die, vanuit hun hart, het werk van God doen te misbruiken is iets wat zo laag bij de grond is.

Na WWII is Prins Bernard begonnen met de Bilderberg conferenties. Een organisatie die bankiert bij ABN AMRO en een ponden rekening heeft (zie mogelijke invloed MI6). Over de Bilderberg conferenties doen de meest uiteenlopende geruchten de ronde. Ben nooit bij zo’n bijeenkomst geweest dus ik weet het niet zeker. Maar een plek waar industrieel, militair, politieke top bij elkaar komt moet wel tot iets boeiends leiden. Of inderdaad de laatste stukje Nederland in Azie aan de bar is weggegeven, of inderdaad de nieuwe regeringsleiders van belangrijke landen gekeurd en geïntroduceerd worden: who knows. Dat de Bilderbergers een Nederlandse hotelketen definitief wereldfaam hebben opgeleverd, plannen gesmeed hebben voor een groot Europa met 1 centrale munt staat vast. Deze zijn er ook gekomen.

Ik baseer deze blog op een boek dat ik heb geluisterd. Het draagt de titel Beroep Meesterspion van Philip Droge. Een boek dat een aanrader is. Een boek dat extreem goed gedocumenteerd is en welke doorspekt is van de feiten en verwijzingen naar de bronnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s