Langs de Mekong

De Mekong rivier, verantwoordelijk voor de grootste eiwitten voor de mensen in Zuid Oost Azië. Ook een rivier welke onlosmakelijk verbonden is met hippies, oorlog en falend Frans / Amerikaans overheidsbeleid.

Bijzonder is hoe weinig we eigenlijk van deze grote rivier weten, een rivier welke door Vietnam, Laos en (uiteraard onder andere) China stroomt. Ja, ik beschouw Tibet als een afvallige provincie die binnen het land van het midden a.k.a. China behoord.

Een rivier welke door hippies jarenlang gebruikt is voor mooie vaar tochtjes, simpel op een vrachtboot. ’s Nachts ongetwijfeld het imago van de hippies eer aan doende.

Wat we ons n de wereld moeten realiseren is het belang van de rivieren, indien we als mensheid willen overleven en de wereld verder vooruit willen drijven naar grootste dingen is daar water voor nodig. Water en dan niet alleen om te drinken.

Neem het Chinees / Russische initiatief. Een project om beide landen met hogesnelheid trein te verbinden. Zou een alternatief moeten gaan vormen voor de vele vliegtuigen en boten die op en neer gaan. Voor vliegtuigen zou het een mooi alternatief voor bijzondere reizen kunnen zijn. De transiberie expres is nu al een grote toeristische attractie. Echter om nou onafgebroken tegen de 10 dagen in een trein te zitten. Als je op dat spoor snelle goederentreinen kan laten rijden hoeven de boten niet meer te varen. Het kan dan sneller en milieu vriendelijker.

Maar dan nog, transport over rivieren, waar vissen (vis is toch heerlijk om te eten) en ga zo maar door.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s