De kwestie Eindhoven: Yasin Torunoglu (1)

Mijn relatie met de gemeente Eindhoven is niet optimaal. In een serie blog artikelen (worden later verwerkt in Engelstalige audio items die uitgezonden zullen worden) ga ik hierop in en probeer ik wat imput te geven om de gemeente Eindhoven beter te maken. In deze aflevering: Yasin Torunoglu wethouder van de PvdA.

In zijn portefeuille vballen onder meer ruitmelijke ordening, dienstverlening, vergunningen, handhaving en hoe de gemeente klantgericht werkt. Hierin vallen enkele punten op:

a. Zelf heeft hij een aanbouw geplaatst zonder vergunning,

b. De stoepen in Eindhoven zijn ongelijk en als er schade is herstelt men die niet snel,

c. Gemeentelijk vastgoed beleid,

d. Wijk projecten en sociale cohesie

Om hem aan te spreken op zijn lidmaatschap van de PvdA is wel erg makkelijk. Het is uiteraard een partij die zijn kiezers een mes in de rug te steken. Daarin is de PvdA zelf zeer goed en ach: je moet de vijand zo zijn pleziertje gunnen. Daarnaast is Eindhoven, helaas, een zeer linkse stad.

Hij heeft enige tijd geleden aan aanbouw maken. Dit heeft hij zonder vergunning gedaan. Hetgeen bijzonder is, immers gaat hij over de vergunningen en gaat hij over de handhaving. Wat ik mij afvraag is of hij zlef niet bedenkt dat zoiets niet kan. Of denkt hij van: ieder5een moet vergunningen aanvragen en zich aan regels houden. Ik ben wethouder dus ik hoef dat niet.

De stoepen in Eindhoven zijn zeer ongelijk, ze zijn zo erg dat stoeptegels los liggen. Dat putjes los liggen. De gemeente doet hier doorgaans niets aan. Indien je ze hierop aanspreekt is de reactie heel simpel: we kunnen er niets aan doen en over de schade hoef je niet te beginnen. De gemeente is goed in incasseren (denken ze) maar iets doen wat de leefbaarheid goed vooruit helpt en ervoor zorgt dat de mensen te voet een alternatief hebben doet men niet aan.

De gemeente bezit een berg vastgoed en heeft dit vastgoed nodig om zijn tekorten weg te werken. De vraag is echter: waarom moet de gemeente een vastgoed bedrijf runnen? Het bedrijf was eerder een grote chaos en ongeveer alles wat fout kon gaan ging er fout. Huurcontracten werden te laat opgezegd, panden stonden half leeg en dan werd er doodleuk wat bij gehuurd.

De gemeente probeert de wijken leefbaar te maken en te houden. Een mooi voorbeeld is Tivoli (zie mijn posts over Tivoli het nieuwe Molenbeek en de Eindhovense Zorgdiscriminatie). Aan het begin van zijn periode hebben enkele mensen in een buurt zelf een buurthuis opgezet. Zonder subsidie. Zonder inneming van de gemeente. Gewoon zelf. Wat is zijn reactie: met subsidie geld komt er een project recht tegenover dat project met de mededeling dat ze in het subsidie project moeten zitten.

Wat mij betreft zijn dit enkele goede voorbeelden van zijn beleid. Grootste vraag voor mij is iets anders. Zijn naam geeft een duidelijke indicatie dat hij het Moslim geloof aanhangt. Tot op heden heeft hij zijn vermomming nog niet afgegooid. Echter blijft de grote vraag: blaast hij zichzelf op en zijn de kinderen die hij (helaas) heeft al geschikt voor deelname aan de heilige Islamitische strijd?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s