Discriminatie in Nederland

Vanochtend luisterde ik naar BNR, lang leve goed werkend wifi. Daar is Marianne Zwagerman een columniste. Ze is een interessante denkster. Ze heeft in de directie van de Telegraaf Media Groep (Metro, De Telegraaf) gezeten en ze heeft volop kritiek op een hoop. Daarnaast is ze, volgens mij, een nieuws junk (zoals ik).

Hierin had ze het over hoe de PVV haar verkiezingsprogramma ter imput heeft neergelegd. Dat doet de PVV overigens slim. Iedereen kan via Facebook zijn / haar reactie geven en dan kunnen ze daar meteen talent uit scouten en ideetjes uit overnemen. Daarnaast hoef je geen ruimte te huren en ben je toch dominant in het nieuws.

Echter stipte Zwagerman een groter probleem in Nederland aan. De discriminatie van PVV stemmers. Iets wat, tot op heden, alleen in België gebeurd is: een meerderheid die door een minderheid gediscrimineerd is. De PVV stemmer is een soort opgejaagd wilt in Nederland, eigenlijk zoals Cecil de leeuw in Zimbabwe opgejaagd is.

De Volkskrant (ongetwijfeld aanleiding tot deze column) is met een artikel bezig over de hoger opgeleide PVV stemmer. Persoonlijk associeer ik mijzelf met de PVV. Alleen is de PVV (zeker sociaal economisch) zo vreselijk links. Een auto dealer is bang voor mogelijke gevolgen. Iets wat terecht is. In Eindhoven zijn de ramen van een Pegida aanhanger ingegooid en de Politie of gemeente Eindhoven doen waar ze goed in zijn: slapen, koffie drinken en donuts eten. Genoeg om bang voor te zijn dus.

Maar het probleem is groter dan dat wat ambtenaren de veiligheid van hun die tegen de opvang van vluchtelingen zijn. Een rechter heeft bij het NTR programma: De Kennis van Nu de uitspraak gedaan dat een kandidaat rechter (of een rechter in opleiding) ongeschikt is als deze sympathiseert met de PVV. Iets wat in Nederland ongehoord is. Een rechter hoort zonder last of ruggespraak of enig vooroordeel recht moeten spreken. Iets wat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gebeurd is. Uiteraard mag iedere rechter prive stemmen wat ze willen, schijnt primair D66 te zijn. Niets mis mee (oke niet mijn partij maar dat is het mooie van democreatie) maar dat deze rechter niet terecht is gewezen zegt genoeg.

Inmiddels moet Geert Wilders terecht staan voor zijn vragen die tot de beroemde minder minder minder uitspraken hebben geresulteerd. Van mij mag dit gezegd worden: maar ik geloof in de absolute vrijheid van meningsuiting. Maar goed, dit is Nederland. In Nederland hebben we een overheid die tegenspraak maar tot op zekere hoogte respecteert. Maar als je te ver tegen de overheid in gaat dan heb je een probleem. Mensen met een andere visie op de samenleving dan heb je in Nederland een probleem en zijn dreigementen waar je op kan wachten.

Maar in hoeverre is dat terecht? Ik heb Geert wilders nog nooit kunnen betrappen op enige poging tot geweld tegen wie dan ook. Voordat hij zich afsplitste van de VVD en het probleem had dat hij door “vredelievende” moslims bedreigd werd, ging hij naar demonstraties van tegenstanders van zijn politieke visie. Om in gesprek te gaan met mensen en hun motivaties te horen.

Ik hoop oprecht dat ze bij de overheid en het Openbaar Ministerie iets beters gaan doen dan rechts en weldenkend Nederland te pesten. Ga iets doen aan de inherent gewelddadige en terroristische Islam, de mensen van anti Fascitische actie (met een sympathisant in de Eindhovense gemeenteraad!)

Het is de hoogste tijd dat ambtenaren en iedereen die voor de overheid werkt (direct of indirect) zichzelf verheft tot de volgende activiteiten:

a.) Stoppen met het veroordelen van mensen met een mening die tegen de overheid of overheidsbeleid terreinen is,

b.) Geweld door Islam aanhangers serieus neemt,

c..) Absurdistische anti PVV uitspraken door rechters serieus neemt en die rechters uit hun functie ontheft (omdat ze schijnbaar een grote groep mensen vooringenomen behandelt)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s