Mars

Mars, de rode planeet. Sommige geloven dat er buitenaardse wezens wonen. Er is een missie om er te gaan wonen. Dit boek is, zeker qua uitleg, gericht op kinderen. Een mooi iets. Even de hele basis van alles erin jagen. Zit er weet wat kennis in mijn hoofd waarvan ik mij afvraag wat ik er ooit aan ga hebben. Ach ja, in ieder geval levert het een blog bericht op.

Wat ik boeiender vind is het volgende. Hoe zit het met buitenaards leven, wat zijn de wereldwijde staatsgeheimen over UFO’s en buitenaards leven? Inmiddels is het een onderwerp van de Amerikaanse President verkiezingen. Wat is het gehiem, waar doet men moeilijk oveR?

Wat ik betreur is dat een blok van Mars een slapende hond in Egypte heeft gedood. Schijnbaar was er een inslag en en kwam er een stukje Mars naar de aarde. De inslag heeft een slapende hond gedood. Dat vind ik nou echt erg. Verder boeit het minder. De geheimen zijn boeiender.

Zou de missie naar een bewoonde basis op Mars er komen? Waarom niet? Er is iets bijzonders aan de hand: de ruimtevaart mensen zeggen dat het technisch kan, maar een hoop onbekend is, het plan om er te leven op Mars moet ook uitkomen. Maar de financiering is een probleem. De televisie mensen (ze willen het financieren middels een tv programma dat ze wereldwijd uitzenden) zeggen dat het een wereldwijd tv concept is. Waarschijnlijk een soort van afval race, een real life soap, tv nieuws bulletins en ga zo maar door. Echter is het technisch niet mogelijk. Oftewel: de media en ruimtevaart mensen weten van elkaar niet wat de andere kant denkt. Zeker in de huidige concurrentieslag waarin LibertyGlobal en Altice achtige bedrijven partijen rechten voor grote live evenementen voor hoge bedragen opkopen.

Wat dit boek wat pijnlijker maakt is het volgende: ze halen kinderboeken (die op fantsie gebaseerd zijn) als een bron aan. Geeft de burger geen moed. Er zit wel humor in en toont een stelling aan: fictie en thriller boeken zit vaker een kern van waarheid in dan je denkt.

Het boek is duidelijk in de jaren 0 geschreven. Allereerst noemen ze computers met internet adressen op de goede ouwe methode: http:// en hebben ze van een beetje gevatte domeinen nog niet gehoord. Daarnaast zijn NASA debacles niet genoemd, of die van ESA of de Russen. Wel die van voor 2003, maar daarna niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s