Max & the City

Max Westerman, de oud verslaggever van RTL Nieuws die inmiddels in Brazilie woont. Het boek toont aan hoe hij verliefd geworden is op de stad die de hoofdstad van de vrije wereld is. Niet van een land, maar de stad die nooit slaapt en waar een linkse krant iedere naam kan breken: de New York Times.

New York, de stad waar alles kan. Neem de legendarische Club 21. Ook de stad waar ik met een radiozender heb afgesproken een uur radio per werkdag te maken. Een uur financieel economisch praten. Waarin hebzucht en profiteren van veranderingen de standaard zijn.

New York verschilt van andere steden in de wereld: New York is opgezet als een handelspost van de WIC. Het is een stad die gebouwd is en waar we slechts 40 jaar de baas zijn geweest. Helaas hebben we het geruild tegen Suriname.

Wat mij aan deze stad trekt is iets simpels: alles kan. Het is een simpele stad, waar iedereen elkaar tot grote hoogten dwing en brengt. De stad waar iedereen naartoe wilt gaan en die een extreme aantrekkingskracht heeft. Ben je er geweest dan zal de stad je aantrekken of uitkotsen.

Het is een van mijn grootste ergernissen in Nederland. De simpele bekrompen calvinistische mentaliteit. De gedachtegang van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Je bent slechtziend dus pak een uitkering.

Nadeel: de New York Times is extreem links. Die krant is gewoon zeer invloedrijk en kan alles en iedereen breken. De hoogste tijd om er een conservatief libertarisch tegengeluid tegen te krijgen.

Een mooi boek dat ik iedereen zal aanraden om te lezen / luisteren. Het is jammer dat Max Westerman niet meer werkzaam is bij RTL Nieuws. Een goed geinformeerd iemand die geregeld zeer mooie en inspirerende reportages maakte.

Er is namelijk geen onderdeel uit de New Yorkse samenleving wat hij niet bespreekt en dat betekend iets heel simpels: ik heb de juiste keuze gemaakt om New York tot mijn focus stad te verheffen. Nu alleen hele goede advocaten zoeken en mijzelf indekken met verzekeringen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s