Probleemwijk Tivoli

Onlangs werd Eindhoven opgeschrikt door erg nieuws. Aan de Sint Petrus Canisiuslaan was een man beschoten en deze persoon gevlucht. Op zich een logische reactie voor iemand die beschoten is. Oke, het betrof een afrekening in het criminele milieu. De man is in een gangetje in elkaar gezakt.

De man mag van het CDA niet terug de wijk in. Iets met het veiligheidsgevoel. Eerder heb ik over Tivoli en de Eindhovense zorgdiscriminatie geblogt. Een wijk die een hoop problemen heeft en een overheid die denkt de samenleving te kunnen maken. Iets als gaan werken, uitkeringen stoppen, waren dingen die niet overwogen worden. Waarschijnlijk moet in Tivoli een nieuw Poelenburg ontstaan.

Er was flink wat commotie over het feit dat de media sprak over Tivoli. Dit omdat de wijk hiermee in een slecht daglicht kwam te staan. Dat is iets wat inderdaad zo is. Maar wat verwacht je als iemand neergeschoten wordt in een wijk? Als de werkloosheid absurd hoog is, de terreur schotels met Erdogan propaganda tref je op het merendeel van de daken aan. Schijnbaar is het kijken van terreur propaganda iets wat men graag doet. Wie erger is: Gulen of Erdogan is mij niet helder. Maakt me niet uit, ze zijn beide absurd slecht en een ramp voor het gezonde verstand en de wereld.

Het probleem is echter dat men hier, zoals wel vaker, aan symptoom bestrijding doet. Niet aan de oplossing van het probleem. Het probleem is meerdelig en niet makkelijk op te lossen. Een einde van een socialistische overheid is een goed begin, het afschaffen van een hoop absurde uitkeringen zijn mooie beginnen. Het stopzetten met het uitpersen van het werkende deel der natie om dit aan luie mensen te geven is iets wat ik ook afkeur. Laat iedere wijk de eigen broekriem maar op te houden.

Waarom dat niet aanpakken en stoppen met het verwijten wat journalisten doen. Laat journalisten hun werk doen, breng het nieuws zo rauw mogelijk en precies zoals het er is. Niet dat gedoe dat een wijk achteruit gaat. Tivoli is, zoals woensel, een slechte wijk in Eindhoven. Ik zou er ook niet graag willen wonen. Een gezin woont er en die gaan naar Belgie. Die verkiezen het land dat al door Islamitische Staat getroffen is boven Tivoli. Ik hoop dat het ze goed gaat en ze kunnen er niet op achteruit gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s