Gevloerd

Gevloerd, het debuut non fictie roman van de dochter van. Moet toegeven wat voor een introductie en toetreding op de markt is het. Het boek is geweldig om te luisteren. Ook ideaal voor op een cruise.

Een privé detective gaat als gezelschapsdame mee op een cruise. Op zich niets mis mee, alleen worden ze vergiftigd. Ze overleven het. Aan het einde van het boek komt er nog een poging om ze van het leven te beroven. De methode die ik eerder zou kiezen: ’s nachts gewoon overboord gooien.

Opvallend zijn de ouders. Moeders in succesvol boekenschrijfster en vader zit in de begravenissen. Oftewel: een doodgraver. Met zo’n ouders is een standaard baan eigenlijk onmogelijk. Moet je nagaan: moeders schrijft met succes over moord, doodslag, verkrachting en dat soort dingen. Vaders begraaft die slachtoffers.

Het boek toont meteen aan waarom, als je zo nodig een moord wilt plegen, je een structurele oplossing voor het lijk moet verzorgen. Welke dat zou moeten zijn moet je mij niet vragen, niet mijn handel. Maar ik zou het bij een crematie of begrafenis erbij doen in de kist. Zal niet opvallen. Maar in dit boek komt het lijk van een vermoorde studente (vermogend) na 11 jaar boven water. Dit omdat het begraven was in een bos.

Indien je op een cruise gaat, je een lange vlucht hebt of gewoon wilt ontspannen: lees dit boek. Het is een lekker weg lezend / luisterend boek. Hetgeen betekend dat je het ook kan luisteren terwijl je een rapport over belastingvrij als miljonair met pensioen gaan heerlijk gaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s