Noorderveen

Noorderveen, een interessante detentive die op Ijsland afspeelt. Ijsland is het land van geisers, onuitspreekbare namen en is het land dat geloofd in trollen. Een goede reden om een weg oen onbegrijpelijke bocht te geven.

Dit boek begint boeiend: een vrouw loopt weg voor het altaar. Ietsje later blijkt dat ze verslaafd was en dat haar vader haar misbruikte. Zou net voor het huwelijk haar weggesleurd hebben en zeggen dat ze er sexy uit ziet. Boeiende familie. Verklaard tenminste waarom dochter lief aan de drugs zit.

Erlander (hoofdpersoon) is gescheiden (heb het boek op de achtergrond geluisterd tijdens het tikken van het miljonairs rapport voor de Nederlandse en Engelstalige markt) en zijn ex vrouw heeft een vriendschappelijk contact met de familie die het huwelijk debacle had. Die heeft dochter gestuurd om met haar ex man te praten.

Nou is de dochter verslaafd aan drugs. Ze is ook nog zwanger. Wie de vader is weet ze niet. Altijd leuk om te horen van je dochter, zeker als haar armen zo dik zijn dat je de botten kan zien en ze vele in het criminele milieu een combinatie van geld en drugs schuldig is.

Een aandoening welke erfelijk is, is de sleutel. Eigenlijk een soort Volendamse ziekte. Dat de basis voor genen in Ijsland een uitdaging heeft moge duidelijk zijn. Geografisch beperkt gebied en zeer weinig mensen. Inteelt komt dan snel voor. Als je dan verkracht kom je snel in de verbreding van de dna pool.

Voeg aan deze boeiende cocktail een Professor toe die een bijzondere hobby heeft: organen. De Prof heeft de hersenen van een kind verwijdert om zijn prive collectie te verrijken en flink wat onderzoek (hoop ik) te kunnen doen.

Als de verkrachting dan nog eens tot een kind resulteert verkrijg je de basis voor een goed boek. Een leuk boek dat ik iedereen aanraad om te luisteren (zoals ik deed) of lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s