De keukenjongen

We leven in 1998 en een man doet de bekentenissen over dat wat er meer dan 80 jaar geleden gebeurde. Waarom hij Rusland ontvluchtte. De tijd dat hij als keukenjongen werkzaam was en verheven was om voor de familie Romanov te werken. Toen de familie door de communisten gefusilleerd is.

Briefjes werden in die tijd gesmokkeld. Dit omdat de Tsaar en zijn familie onder huis arrest zaten, briefjes die voor communicatie nodig waren. Twitter, Facebook, email enzovoort bestonden nog niet. Eigenlijk bestond niets. Er was de postduif, telegram en post. Deze werden gesmokkeld in melkbussen. Door de keukenjongen.

Voor hun die tijdens geschiedenis hebben geslapen: de Romanovs waren de Tsaar familie van Rusland. Tot de Nederlandse en Sovjet Unie betrokkenheid in de Tweede Wereldoorlog beschouwde Nederland de Sovjet Unie niet als een land, dat was Rusland. Daar is gedurende de Eerste Wereldoorlog een revolutie uitgebroken. Een revolutie van communisten. Lenin was terug het land in gesmokkeld en er was een hoop mis in Rusland. Wat beter zou zijn geweest, naar mijn onbescheiden mening, was de invoering van een constitutionele monarchie. Zoiets als we in Nederland hebben.

Een van de dochters had een troetelhond: Jimmy genaamd. In dit boek overleeft deze de schietpartij, zijn bazin heeft hem beschermd. Maar de achterpoten waren gebroken en hij zat onder het bloed. Hij kroop onder het lijk vandaan en kroop weg. Doordrenkt met menselijk bloed. Een bewaker heeft de troetelhond doodgetrapt. Moge de eentietige hoer die mijn stront in haar oor nog niet waar is die de moeder van deze persoon is het genoegen krijgen om de hele familie uitgeroeid te krijgen. Middels een marteling.

Dit boek geeft een mogelijke oplossing voor het feit dat er twee stoffelijke overschotten nooit gevonden zijn. Het verklaard waarom Boris Jeltsin het huis met het speciale doel (de woning waarin de familie huisarrest had) heeft laten afbranden. Het ontbreken van de stoffelijke overschotten is ook de bron van een hoop samenzweringstheorieën. Is er nog een bloedlijn met aanspraak op de titel Tsaar van alle Russen: ongetwijfeld. Daar ben ik voor 100% van overtuigd.

Een boek dat al deze samenzweringen ook weer voed. Het boek is fictief, maar bevat volgens de auteur een hoop non fictie inclusief de geschiedenis. Tja, met de onthulling op het einde ben ik erg benieuwd hoe en wat. Wat zal de toekomst brengen en welke besmettelijke ziektes gaan er rond?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s