Yoga en het Nederlandse leger

Nederlandse soldaten zijn overwerkt. Er zijn grote tekorten en het zogenaamde vredesdividend heeft het leger helemaal uitgehold. Inmiddels is er geen divisie binnen het leger die niet met grote tekorten kampt. Even een overzichtje:

  • De Koninklijke Landmacht koopt geen tanks, ze leased tanks,
  • De Koninklijke Landmacht heeft geen kogels om te oefenen,
  • 24 Boten van de Koninklijke Marine hebben achterstallig onderhoud,
  • De Koninklijke Luchtmacht gebruikt toestellen voor onderdelen omdat ze geen geld voor nieuwe onderdelen hebben. Eigenlijk dus kannibalisme,

Na een mega onderhandelingsprocedure krijgt de Luchtmacht de JSF. Later dan gepland en om een simpele reden. Ducktape in je F16 is nou ook niet alles. Echter moet de Marine niuewe onderzeeboten krijgen en kost het achterstallig onderhoud bij de landmacht ook nog eens miljarden.

Dankzij de terreur dreiging (dank jullie wel gestoorde religieuze radicalen) is de Marechaussee onderbezet, is er een te hoge werkdruk en weet men niet goed hoe het nu verder moet.

Tel hier nog even bij op dat het Nederlandse leger met een DC10 miljoenen heeft weggegooid (eerst gekocht van United, voor miljoenen verbouwd en daarna wegbezuinigd) en is het de bedoeling dat Nederland wereldwijd mee doet aan militaire missies. Of het nu om het veiligstellen van de Franse en Chinese energiebelangen in Mali gaat, het bestrijden van het door Obama gecreeerde IS (heeft hij zelf gezegd), het bestrijden van drugscriminaliteit in de Caribean en ga zo maar door. Eigenlijk is het Nederlandse leger nu een houtje touwtje leger welke een te grote broek op heeft, geen geld heeft en op het punt van instorten staat.

Omdat de militairen overwerkt zijn moet er iets gedaan worden aan hun ontspanning. Nou hebben we bij de behandeling van militairen die met PTSS terugkomen gezien dat het qua nazorg zeer slecht gaat. Eigenlijk gaat daar eigenlijk niets goed.

Nou is er een oplossing bedacht om de soldaten tot rust te doen komen: yoga. De favoriete hobby van bakfiets rijdend GroenLinks liefhebbende deel der natie is bedoeld om mensen die Nederland moeten verdedigen gaan aan de munt thee en het yoga gedoe. Waarschijnlijk om in het reine te komen met de grote yoga goden.

Nou heb ik een andere oplossing die volgens mij beter gaat werken dan een beetje zwegerig oprekken. Iets wat werkt. Het is een simpele: het Nederlandse leger gaat gewoon even helemaal niets doen. Het geld dat uitgespaard wordt kan gebruikt worden om weer op sterkte te komen.

In plaats van yoga kunnen de soldaten wat zinnigere lichaamsbeweging doen. Denk aan dingen als karate, judo. Ook goede rek en strek oefeningen. Iets waar ze in een latere strijd tegen het gestoorde deel der wereld wat aan hebben.

Uiteraard moet er aanzienlijk meer geld in het Nederlandse leger gestoken worden. Echter moeten we al dat extra geld inzetten om de Nederlandse wapenindustrie een stimulans te geven. Nieuwe onderzeeboten ben ik helemaal voor. Maar ga die helemaal in Nederland maken en ontwikkelen. De grootste delen kunnen we al en al de delen die we niet kunnen gaan we leren. De delen die ontwikkeld zijn gaan meteen aan iedereen verkocht worden die betaalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s