De Woenselse Poort

Eindhoven doet het qua stadspromotie nogal goed. Er is een (symbolische) bom ontploft. De psychiatrische instelling De Woenselse Poort staat onder verscherpt toezicht. Dit omdat er het een en ander niet goed gaat.

Alles kwam in een stroomversnelling na een zeer trieste zelfmoord. Iets wat, natuurlijk, nooit had mogen gebeuren. Het had nooit mogen gebeuren dat een stel dat daar opgenomen zit zelfmoord heeft kunnen plegen. Wat ging er mis dat ze de medicijnen konden opsparen en dat vuurwapens vrij beschikbaar zijn?

Zelf heb ik de Woenselse Poort alleen ooit gezien als een bestemming van een bus. Iets waarvan ik denk dat een eigen bushalte een beetje overdreven is. Maar goed, ik ben erg op kostenbesparing gericht en heb weinig tot niets met de gevestigde methode van werken. De gevestigde orde heeft tot op heden geen structurele oplossingen gevonden.

Daarnaast werd personeel zowel verbaal en fysiek geïntimideerd. Door de heersende angst cultuur durft men geen aangifte te doen (hoewel dat bij woorden wat mij betreft overbodig is). Dat personeel geïntimideerd wordt verbaasd mij ook niets. Het is een RPIU kliniek, mensen die genezen moeten worden dumpt de staat daar. Dat zijn niet de mensen die met de Politie en Justitie in aanraking komen wegens het stelen van een rolletje drop bij de plaatselijke supermarkt.

Nou blijkt dat die instelling draait op stagiaires. Dus de mensen die het werk moeten leren, moeten meelopen en kijken gebruikt de GgzE om pedoseksuele mensen rustig te houden. De mensen die je buurmeisje verachten, in stukken snijden en dan frituren (of wat voor gestoorde mensen er ook zitten) zijn onder het toezicht van een hele stagiaire.

Nou probeert de overheid van alles om de kwaliteit te waarborgen en weer op niveau te brengen. Nou is dat een heel raar iets wat mij betreft. Er is een overschot aan tbs plaatsen. Waarom niet gewoon die hele kliniek sluiten en de patiënten naar een goede instelling overplaatsen? De GgzE simpelweg van de lisjt partners van de bureaucratische overheid schrappen. Al dat oplappen hoeft niet meer. Stop met wat niet lukt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s