Slagveld Antarctica

Een prachtig fictie boek. Of een boek dat gericht is op de toekomst. Simpel gezegd: Argentinië wilt Antartica koloniseren voor exploitatie. Iets wat tot op heden nog niet gebeurt is, maar wat wel gaat gebeuren. Dankzij de opwarming van de aarde (als je in tegenstelling tot mij gelooft dat de mens een significante invloed heeft) zorgt ervoor dat meer en meer natuurlijke hulpbronnen geëxploiteerd kunnen worden.

Argentinië is een trots land, zie maar de poging om de Falklandeilands te annexeren. Een oorlog die ze terecht hebben verloren. Wat Brits is zal Brits blijzen, zeker nu ze de onafhankelijkheid hebben terug gewonnen van de bureaucraten in Brussel.

Argentinië heeft geen koloniaal verleden, als kolonisator. Dan zijn die natuurlijke hulpbronnen die in Antarctica liggen een niet te weerstane lekker hapje. Enige nadeel: het klimaat in Antarctica is niet al te bevorderend en er zijn meer landen met een claim .Daarnaast hebben de Britten de Falklandeilands en is een Amerikaanse torpedojager daar in de buurt gelegen. Toevallig, zegt men. Persoonlijk geloof ik niet in toeval.

Dit non fictie boek zou ik eigenlijk een toekomst gericht boek willen noemen. Antarctica gaat vroeger of later tot een proxy oorlog leiden. Al was het maar omdat 99% van het zoete waarde op aarde daar gelegen is. Een must have voor de hele wereld. Waarom zouden China, Mongolië, het Midden Oosten en Afrika daarop niet net zoveel recht hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s