De Da Vinci Code

Kunst niet populair? Geschiedenis niet populair? ?Dit boek van Dan Brown heeft daar definitief het ongelijk van bewezen. Het is een van de weinig boeken die ik meermalen heb gelezen. Iets wat bijzonder is. Alleen nog geen blog post over gepubliceerd, tot nu. Meteen even over alle boeken die ik van Dan Brown gelezen heb even een blog over schrijven.

De directeur van het Louvre wordt neergeschoten. Door een albino die internationaal gezocht wordt om moord en wat dan nog, met een helder doel: de Katholieke Kerk terug op de correcte en redelijk orthodoxe koers te brengen.

Zijn dochter, heeft hij al jaren niet meer gezien nadat ze hem betrapt had omdat hij als onderdeel van een reitueel seks had, hetgeen volgens vele verdregen religieuze de enige methode is hoe een man bij de Goden kan komen en in sommige Aziatische landen praat men over klaarkomen als de wolken en regen te bereiken.

Een Amerikaanse kunst historicus wordt erbij gehaald, omdat hij iets ontdekt heeft. Via een spannende tocht door Parijs, via Londen eindigen ze in Schotland. Hier komt de vrouwelijke hoofdpersoon achter een pijnlijk iets: ze is een midels de bloedlijn een volle dochter van Maria Magdalena en Jezus Christus. Dat haar ouders en broertje waarschijnlijk door de Katholieke Kerk vermoord zijn en dat het graf van haar vooroude (Maria) veilig is opgeborgen.

De Da Vinci Code is een bloedstollend boek. Je pakt een hoop van de geschiedenis van de geloven op en er is iets belangrijkers: het dwingt tot vragen stellen. Het verhaal van de onbevlekte becruchting is vrij bijzonder en dat zie ik als scheikundig en biologisch onmogelijk.

Overweeg deze gedachte eens: het oude Rome stond op instorten en zou het geloof gebruikt kunnen zijn om het volk rustig te houden. Waarom zou Jezus Christus geen vrouw gehad kunnen hebben? Het vlees is immers gewillig.

Na de ontdekking cvan deze genetologsiche afkomst is er nog iets anders wat niet helder is. Waar is, omringd door grootmeester, het stoffelijk overschot van Maria Magdalena? Ook hier komt een mogelijke oplossing voor, met zich op de sterren en omringd door de grootmeesters.

Het is spijtig dat ik dit boek niet heb gelezen (ja, ik heb eens een boek gelezen) toen ik in Parijs was. Zou een ander perspectief werpen op het bezoek aan het Louvre.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s