Hoe de armste kinderen ter wereld onderwezen worden

Het merendeel van de mensen lkeeft in grote armoede. Niet dat je naar de voedselbank moet, maar da je 1,25 USD per dag verdiend. De vraag is hoe de kinderen onderwezen worden. Immers heb je, als je de kinderen onderwijst, de mogelijkheid om een land echte beter te maken.

Nou geven NGO’s en overheden een hoop geld uit aan het onderwijs systeem. Een systeem dat door de ondernemers, die hun verantwoordelijke werk in het verbeteren van hun financien moeten doen, een staak in het wiel steekt. Er is echter een groter en belangrijker iets.

Hoe kan het dat overheden een hoop geld uitgeven aan docenten, terwijl al die docenten doodleuk niet komen opdraven? Hoe kan het dat er onderwijzers niet open mogen staan voor kritiek of dat een onderwijzer niet uit de plaatselijke buurt en samenleving komen?

Maar hier zitten ook leerpunten voor het westen in. Want waarom kan er niet een lage kosten alternatief voor publieke scholen komen, voor de overheid. Een alternatief waarin kinderen onderwezen worden in wat ze nodig hebben voor hun leven. Wat ik zeg dat er een hoop verbeter punten zijn, punten die de toekomst van de wereld kunnen verbeteren.

Ik zeg niet dat het religieus onderwijs deze rol moet invullen, ik zeg dat deze rol door particuliere bedrijven ingevuld moet worden. Bij religieuze instellingen zit er altijd een zweem van zweverigheid, seks schandalen en ga zo maar door. Bij een bedrijf weet iedereen wat het doel is: cliënten tevreden houden, de ouders betalen en het is helder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s