Janes vlucht

Je weet niet wie je bent. Je jurk is bebloed en je hebt $ 10,000.00 aan contanten bij je. Wat is er gebeurt? Je weet niet wie je bent. Uiteindelijk beland je in een ziekenhuis. Een ziekenhuis dat primair voor daklozen, onverzekerden in Boston gebruikt wordt.

Je liefhebbende man komt je ophalen. Een gerespecteerde arts.die bekend staat om zijn kwaliteit, zachtaardigheid. Eigenlijk de perfecte man. Maar wat is er gebeurt, hoe kan het dat je niets meer weet van wat er gebeurt is?

De ontdekkingstocht naar wat er gebeurt is komt het volgende naar voren:

  • Je dochter is bij een auto ongeluk omgekomen. Jij bestuurde de auto en je moeder zat er ook in. Jij bent de enige overlevende,

  • Je had een affaire met de overbuurman die inmiddels gescheiden is,

  • Je staat bekend om je drift buien en opvliegendheid,

  • De hechtingen die je man op zijn hoofd heeft komen van een kind, die een vliegtuigje gooide in de wachtkamer,

De zoektocht brengt je in problemen. Dan sta je op het punt een vaas te gooien en is alles ineens bij je terug gekomen.

Je moest naar de school van je dochter komen. Je verwacht dat dit het gesprek gaat zijn over hoe het op school gaat. Maar de juffrouw, die voor het eerst voor de klas staat, heeft je apart laten komen. De docente denkt dat je dochter seksueel misbruikt wordt. Gezien het aanzien van je man en de delicate kwestie ben je gevraagd apart naar school te komen.

Je praat met je dochter, die dolblij is dat ze je ziet en je trots haar bankje laat zien. Door je hoofd gaat wat gebeurt kan zijn. Laat de oppas een vriendje komen en heeft ze dat gezien? Is het de buurjongen, die niet in meisjes is geinteresseerd maar wel in honkbal en basketbal.

Uiteindelijk komt de aap uit de mouw. Het is je liefhebbende perfecte man. Die je dochter zichzelf laat bevredigen tot een orgasme aan toe. Dat vind ze vies: zo plakkerig. Je beloofd je dochter mee te nemen en gaat gezellig een weekendje met de meisjes alleen weg. Intern kook je van woede.

Je gaat naar de bank, haalt al het spaargeld van de bank, minus $5,- zodat je het papierwerk van het opzeggen van een rekening niet hoeft in te vullen. Je moet zo snel mogelijk weg, je dochter ophalen van school.

Thuis pak je alles in, je man komt geschrokken thuis. De directeur van het kleine bankkantoor heeft hem gebeld. Wat is er aan de hand? Je confronteert hem met wat je op school te weten bent gekomen. Hij ontkent, heeft ze waarschijnlijk op tv gezien. Of in de bioscoop. Een verklaring die zou kunnen kloppen. Alleen bepaal jij welke programa’s ze op televisie mag zien en als je naar de bioscoop gaat zoek je altijd films uit die je kind vriendelijk beschouwt. Dan kook je van woede, je pakt een vaas die jullie hebben meegenomen uit Azie en die gooi je naar je man. Je scalpeert hem bijna. Je gaat weg en nu weet je wat er met je gebeurt is.

De gerechtelijke procedure zie je tegenop. Een ander slachtoffer van je man trekt zich terug. Het kind is zwaar gehandicapt en heeft al heel veel operaties gehad. Om haar nou nog aan wat extra leiden bloot te stellen is niet wat de ouders willen.

Je zit bij zijn advocaat, die met een voorstel voor de echtscheiding komt. Je moet jezelf beheersen van woede. Je eigen advocaat is laat, te laat. Je advocaat komt. Je advocaat excuseert zich, het duurde bij het Openbaar Ministerie wat langer dan gepland. Ze heeft nieuws: de Officier van Justitie is bereid te gaan vervolgen. Niet alleen omdat je dochter misbruikt is, er is een tweede aanklacht en die persoon komt binnen: je huishoudster. Die bevestigd dat ze, op verzoek van de dokter die ze op handen droeg omdat ze haar gehandicapte dochter behandeld heeft en bovenaan de wachtlijst heeft laten zetten voor revalidatie, dat ze zijn vrouw stevige verdovingsmiddelen gaf, dat ze tegen zijn vrouw moest liegen over haar leven. Toen de aap uit de mouw over haar dochter eruit kwam was het helder en heeft ze jouw kamp gekozen.

Een boeiend boek dat nooit verveeld, ik hoop van harte dat dit boek niet waargebeurt is. Maar ik vrees het ergste.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s