Eindhoven of Londen

k heb in het plan voor mijn prive holding een advies vennootschap gepland staan. Eentje die zich toelegt op residence by investment programma’s. Eindhoven heeft verloren van Londen. Ik moest even kiezen welke van de twee het gaat worden.

Residence by investment is eigenlijk heel simpel. Je investeert in een land en je krijgt een paspoort terug. Zeer handig als je door diplomatieke betrekkingen niet in een land kan wonen of dat je onder stevige controle van je eigen land staat. Enkele landen die zo’n programma aanbieden:

 • Vanuatu,

 • St. Lucia,

 • Donimica,

 • Cyprus,

 • Malta,

 • Nevis St. Kitts,

 • Vanuatu,

 • Grenada,

Voor veel landen is dit een belangrijke methode om buitenlandse investeringen aan te trekken. Denk dan aan dure appartementen die je kan verhuren, villa’s en ga zo maar door. Altijd leuk om er te wonen. Maar met een paspoort van Nevis St. Kitts, Donimica, Grenada kan je zonder probleem in Londen wonen. Iets wat al een stuk interessanter klinkt. Echter moeten mensen met, bijvoorbeeld, Russische of Chinese paspoorten en staatsburgerschappen er visa’s verkrijgen. Allemaal leuk en aardig. Echter waarom zou je je eigen bewegingsvrijheid laten inperken door bureaucratische ambtelijke ideetjes. Dan is zoiets een interessante markt.

Het liefste zou ik hiervoor een klein advies bedrijf opzetten en in Eindhoven vestigen. Daar is een simpele reden voor. Eindhoven heb ik de grootste tijd in mijn leven doorgebracht. Het is de hoogste tijd om in Eindhoven een alternatief te realiseren voor bureaucratische inefficient werken van de gemeente.

Echter gaat het niet Eindhoven worden. Eindhoven heeft het verloren van Londen, of eigenlijk de Britse eilanden. Die neem ik mee om fiscale redenen. Immers waarom belasting betalen als het niet nodig is? Belasting is pure diefstal, of anders gezegd: een beloning voor hun die niet produceren en een straf voor het werkende deel der samenleving.

Eindhoven heeft het verloren op enkele redenen:

 • Verbindingen,

 • Beleid van de gemeente Eindhoven,

 • Joyce Korsten,

 • De Brexit,

Eindhoven heeft een vleigveld. Een zakenvliegveld. Het vliegveld heeft echter geen fatsoenlijke verbindingen naar de zakenbestemmingen of belangrijke transfer steden als Helsinki, Frankfurt, Londen Heatrow.

Ik ben geen voorstander van het beleid van de gemeente Eindhoven. Dan zou zo’n advies bedrijf een interessant iets zijn om toe te voegen aan de stad. Juist om een lichtpuntje te kunnen bieden tegen de dictatuur van ambtenaren.

Het dossier Joyce Korsten heeft iets heel duidelijk gemaakt: Eindhoven is terminaal ziek en ik heb geen puf om de stad beter te maken. De verdediging in dit dossier gaat duur worden en waarom zou ik belasting betalen (alleen omdat ze hetonder dreiging van geweld komen halen) in een stad die mensen als Joyce Korsten heeft rondlopen.

De spanningen nemen internationaal toe en de Britten hebben (terecht) besloten uit de Europese Unie te gaan. Ze hebben hun onafhankelijkheid in een referendum afgedwongen van de Brusselse bureaucratie of de Franse socialistische inefficiency. Ze kunnen een fatsoenlijk en rechtvaardig vreemdelingenbeleid voeren. De grenzen sluiten. Europa is verdeeld en de belangrijke vraag is: hoe kan ik goed geld verdienen aan de Breixt. Een lage pond is zeer goed voor het toerisme en de export.

Het gaat dus de Britse eilanden worden. Jammer, het is een lucratieve niche en dit hat handig in Eindhoven gekunt. Maar goed, in Eindhoven hebben ze liever geen simpel financieel goede dingen. Daar hebben ze graag luie ambtenaren die totaal geen fatsoen hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s