School vs. onderwijs

Ik ben een libertarier. Ik zie weinig tot niets goeds uit de overheid komen. Het is tijd voor een alternatief, het is tijd om de problemen die er wereldwijd zijn eens op te lossen. Op nieuwe methodes, want de huidige methodes werken niet.

De school is een mooie indoctrinatie fabriek. Een fabriek waar je politiek correcte dingen hoort die het falen van de overheid verdoezelen. De overheid die het liefste heeft dat je geen kritische vragen stelt en dat de overheid voor je zorgt.

Nou is er in Amerika het thuis onderwijs gaande. Iets wat aan populaireit wint. Iets wat in Nederland ook in populairiteit toeneemt.

Wat jammer is in het onderwijssysteem is dat het gebaseerd is op het ftikken van hokjes. Niet op het enthouissasme van kinderen, als ze zelf heel geinteresseerd zijn in iets dan gaan ze dat heel snel leren.

Nou zijn er dingen die je moet leren. Er zijn dingen die handig zijn om te kunnen. Rekenen is daar een mooi voorbeeld van, Nederland en Engels ook. Maar moet je dat leren op een orgnaisatie die uit een systeem komt dat gebaseerd is op de agrarische economie. Dat een zomervakantie ingevoerd heeft omdat de boeren kinderen toch niet kwamen.

De samenleving heeft enkele transisites doorgemaakt. Soldaten hebben we steeds minder nodig. Een geweldig iets. Rond 1900 werden mensen die overleden als gevolg van een oorlog per miljoen geadministreerd. Tegenwoordig doen we dat per individu. Een hele verbetering.

Maar leren is leuk. Alleen niet op de mehtode die het onderwijssysteem heeft. Hoeveel mensen willen er niet een rijbewijs halen, iets wat ze moeten leren. Hoeveel mensen leren een tweede of derde taal. De LOI en NTI zijn niet uit het Nederlandse medialandschap weg te krijgen. Dat is met een reden: iedereen ontwikkeld zichzelf doorlopend.

Waarom zetten we dat niet eens doorlopend in, waarom niet doodleuk zeggen: we gaan een heel leven door leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s