Lang leve Trump!

Donald J Trump is zeer waarschijnlijk gekozen (gebeurt formeel pas in december). Het is hem gelukt, de kiezer heeft gesproken en na incidenten in Utah, Nevada, North Carolina is het toch gelukt. Dat dit, toevallig, swing states zijn laat ik maar even buiten beschouwing. Immers kan niet bewezen worden dat het Hillary Clinton campagne team daarachter zit. Eerder kwamen de signalen al uit Maryland en we hebben de toespraak van de verslagen Hillary Clinton nog niet gehoord. Begrijpelijk: dan is het immers over.

Allereerst waren deze verkiezingen een feest der democratie. Voor het eerst in zeer lange tijd hebben partijen buiten de Democratische Partij en de Republikeinse Partij een flinke boost gekregen. Of het nu om de liberteinen, libertariers, de Groenen de American Freedom Party of welke partij dan ook: ze vormden een alternatief. Helaas hebben ze zelf (vooral de libertarische partij) hun glazen ingegooid met twee foutjes van Gov. Gary Johnson.

Maar nu heel Europa huilt dat na een zwarte man de Verenigde Staten niet een brouw President van de Verenigde Staten is geworden is het tijd om wat vragen te stellen. Is de huidskleur van iemand echt belangrijk, is de aanwezigheid (of afwezigheid) van een piemel en de borst ontwikkeling nou echt zo belangrijk? Wat ik graag zie is iemand die problemen kan oplossen en die het voor de kiezers opneemt. Het was Obama die bij zijn herverkiezing zei dat de Verenigde Staten door God geschapen was om de wereld naar democratie te gidsen. Leuk, dat zijn uitspraken die zelfs bij de SGP niet voorbij komen.

Maar nu eens kijken wat de keuze mogelijkheden waren van de Verenigde Staten:

a.) Hillary Clinton # eerste vrouw die gekozen kan worden als Democratische kandidaat en die al meer dan 20 jaar betrokken is met de politiek in de Verenigde Staten vanuit verschillende posities. Ze komt over als de belichaming van het establishment en heeft voor alles wat ze wil bereiken een doorgerekend plan heeft;

b.) Donald Trump # de man die al ruim 20 jaar onderdeel van het publieke leven is en zich meermalen zeer boos heeft gemaakt over van alles en nog wat. Hij heeft ervoor gezorgd dat een record aantal mensen bij de Republikeinse voorverkiezingen gestemd heeft. De belichaming van het anti establishment en de stem van mensen die boos zijn;

c.) Gary Johnson # de man die voor de tweede keer een gooi naar het Presidentskandidaat doet namens de Libertarische partij. Ze probeerden een alternatief te vormen voor de twee zeer impopulaire kandidaten van zowel de Democratische als Republikeinse Partij.

d.) Stein # de kandidaat van de Groenen. De vrouw die 4 jaar geleden ook al een poging deed. Dus Hillary Clinton was niet de eerste vrouwlijke kandidaat. De Groenen hadden eerder een vrouwlijke kandidaat. De belichaming van hun die meer natuur, milieu en een stuk linkser zijn dan de Democratische Partij. Indien Bernie Sanders zich zou hebben aangesloten dan had deze partij een gewaagd alternatief kunnen zijn en een zeer goede toekomst voor zich had,

Als libertarier is het makkelijk, voor het Pressidentschap ga ik voor de Republikeinen en verder ga ik voor alles voor de Libertarische Partij. De reden is simpel: Gary Johnson heeft enkele campagne fouten gemaakt en ik heb het gevoel dat het meer een republikein is die de libertarische kandidatuur gebruikt voor zijn persoonlijke naam. Neemt niet weg dat ik onder de indruk ben van wat hij in New Mexico gedaan heeft.

Maar hoe nu verder. Hillary Clinton heeft gebeld en geeft toe hoe ze verloren heeft. Hoogste tijd dat Hillary Clinton zich gaat beraden op haar toekomst, immers moet ze ook door gaan en de druk op de Clinton Foundation, het aanstaande strafrechtelijke onderzoek en ga zo maar door. Er is meer dan genoeg om over te beginnen en om zich zorgen over te maken.

Omdat zowel het Senaat als het Congres nu in Republikeisne handen zijn (noteer dat de voormalige TeaParty aan invloed gewonnen heeft) kan Trump helemaal los gaan. Enkele verkiezingsbeloftes die hij gedaan heeft:

  • Migratie stop uit moslim landen # een relatief makkelijke maatregel. Gewoon een reductie op de hoeveelheid visas en klaar is kees. Kan eventueel met een executive order (Presidentieel besluit) of met een wet die volledig aangenomen gaat worden;

  • De muur met Mexico # het geld kan nu komen en eerder heeft zijn campagne / hij het financiering idee gelanceerd: we gebruiken het geld dat we bij drugscriminelen onteigend hebben er gewoon voor. Als ze dit doen hoeft Mexico niet te betalen en kost het de Amerikaanse belastingbetaler ook nog eens niets;

  • Hillary Clinton in het gevang # ik zou wachten met de instructies en onderzoeken als ik hem was. Immers kan er geen gratie verleend worden als er geen aanklacht of onderzoek is. De VS heeft de traditie dat de vertrekkende President gratie verleend. Als dit onderzoek begint nadat Obama vertrokken is dan kan er geen gratie komen;

  • Banen # een moeilijk iets om te realiseren, maar middels het opdoeken van handelsverdragen en meer voor de eigen markt te produceren en overzees voor de overzeese markten moeten grote stappen gezet kunnen worden;

  • Illegalen het land uit # simpel uit te voeren. Zeker als ze moeilijk binnen komen. Gewoon het hele circus aanpakken, strafbaar stellen van mensen die ze helpen en keihard aanpakken. Als ze niet meer terugkomen is dit te regelen. Ik ben hier een groot voorstander van. De reden is dit: wat zeg je tegen hun die legaal in de Verenigde Staten willen wonen en werken, die keurig wachten. Waarom beloon je hun die de wet overtreden ten laste van de mensen die de regels volgen;

  • Lagere belastingen # simpel, gewoon minder vragen;

  • Staatsschuld afbouwen # was, geloof ik, het eerste plan dat hij bekend maakte. Simpelweg niet meer uitgeven dan er binnenkomt, het verschil besteden aan het aflossen van de staatsschuld en het schuldenplafond verlagen (er is een wet met een exact bedrag wat het maximum is wat de VS mag lenen als federale overheid)

Wat men ook van Trump vind, er is iets wat heel helder is: we gaan een geweldige tijd van verandering tegemoet. We gaan een tijd zien waarin we oplossingen gaan zien die niet standaard zijn en die buiten de gevestigde orde vallen.

Bovenal: ik kijk nu al uit naar De Wereld Draait Door. Waar heel links Nederland gaat zitten huilen en moeilijk gaat doen over deze verschrikkelijk keuze. Glas wijn of een lekkere Hoegaarden erbij en dan genieten van het huilie huilie gedrag.

De grote vraag voor Europa zal zijn: hoe kwam het zo ver. Ik zal het gebruikelijke van de woede van de mensen even buiten beschouwing laten. Trump deed iets simpels en zeer slims in zijn campagne: hij maakt ze inherent onderdeel door ze activiteiten te laten organiseren.

Wayne Allen Root (oud Vice President kandidaat Libertarishce Partij) heeft een radio programma dat landelijk over de VS uitgezonden wordt, maar het zeer goed doet in zijn woonplaats Las Vegas. De zender die het uitzend is gebouwd rond God, rechtse politiek, geld en wapens.

Alex Jones is met zijn infowars waarschijnlijk de koning daar samenzweringstheorie. Zeer populair in het zuiden en dominant in Austin Texas (vrij linkse studentenstad). Ook zijn programma is landelijk in de VS te horen op de radio.

Wat je ziet is dat hun, en anderen, een activiteit in de voorverkiezing en in de verkiezingscampagne georganiseerd hebben. Die hebben hun eigen media kanalen (internet, talkradio, sociale media) gebruikt om de zaal vol te krijgen. Deze mensen moeten per jaar 780 uur volpraten, die door de luisteraar en adverteerder geconsumeerd wordt. Die mensen aanzet tot actie. Nu hebben ze iets waar iedereen op reageert (wat je ook van Trump vind, maar Trump dwingt iedereen zich tot een keuze). Zelf heb ik een afspraak gemaakt om radio te maken. Ik zit ook te denken en ik vraag mij simpelweg ook af: hoe hou ik voor 260 uur per jaar luisteraars vast, dwing ik tot een reactie, verdien ik er geld aan en zorg ik voor extra luisteraars.

Er is 1 ding waar ik van overtuigd ben: never a doll moment!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s