Schaf 1-1-2 af

Ik ben een libertarier. Ik ben tegen de overheid, ik denk dat de overheid het probleem is en niet een oplossing voor de problemen in de wereld is. Het is de hoogste tijd om met alternatieven, die zonder belastinggeld functioneren onder de aandacht te brengen.

Niet om populistisch te doen, puur en alleen om iets simpels te realiseren: we moeten een andere kant op in het westen. Het huidige systeem staat op instorten en daarvan moet geprofiteerd worden. Het is tijd om alternatieve diensten onder de aandacht te brengen. Het is tijd dat de overheid gaat krimpen, tot een formaat dat deze zo klein is dat je die amper kan zien (mits je goed kan kijken).

Velen zullen denken dat de Politie en alarmdiensten een overheidstaak zijn. Hier koppelt men dan iets als 1-1-2 aan. Reden zou zijn dat de overheid dit moet financieren want de markt doet het niet. Nou gaan we dit even ontkrachten:

a. Ambulances # deze worden tegenwoordig primair door de zorgverzekeraars vergoed. Dit zijn particuliere instellingen. Weliswaar staan ze onder stevige overheidscontrole (komt later wel een keer), maar niet meer door een ambtenaar. Bedrijven als Connexxion exploiteren ambulances. Met een andere invalshoek kan zo efficiency gerealiseerd worden.

b. Brandweer # In het geval van brand zal de brandweer de kosten factureren. Je verzekering zal deze vergoeden. Dan is de vraag: waarvoor bestaat de overheid bemoeienis nog mee? Waarom daar niet vanaf stappen en de mensen iedere paar jaar per referendum laten kiezen wie ze willen hebben in een gebied om de brandweer te doen?

c. De politie # deze kan je wat mij betreft afschaffen. Sta het mensen toe om zichzelf te bewapenen en hun eigen bezit te verdedigen. Werkt in de Verenigde Staten vrij goed, daar waar de wapen regelgeving richting het niveau van Europa gaat komen de problemen. Waarom hoor ik niemand over het algemene vuurwapenbezit in Zwitserland en Finland? Laat Nederland daarbij komen.

Dan hebben we nog 1-1-2. Daar red je levens mee. Een organisatie waar een hoop fout gaat. Maar hoe moet je dit doen? In de Verenigde Staten is een boeiend alternatief ontstaan: 411. Het idee is heel simpel: er is iets met jou aan de hand dan informeer je de mensen die je nabij staan. De mensen die in jouw telefoon staan. Een app, hoeft geen miljoenen te kosten. Een simpel idee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s