Het Berimini Mysterie

Een man word in het CERN in Zwitserland dood aangetroffen, een oog mist zijn stoffelijk overschot. Een oog dat gebruikt is om de extra beveiliging te omzeilen. Een beveiliging die bij mij niet werkt (er is geen nauwkeurige scan van mijn iris te maken) en er is iets ontvreemd uit het CERN: anti materie.

De anti materis is in gebruik, gebrtuikt om een krachtige eruptie te realiseren. Dit in het kleinste land ter wereld en het land met de hoogste morele standaarden (althans dat hoort) Vaticaanstad. Het huis van de Katholieke Kerk.

De toch gaat, aan de hand van de historische symboliek welke verwijst naar de illuminati, door Vaticaanstad en Rome. Een zoektoch waarbij de 4 symbolen ter wetenschap voorbij komen en ingezet worden om een kardinaal (ieder een favoriet voor de opvolging van de Paus) gebruikt worden om vermoord te worden:

a. Een Kardinaal krijgt zand in zijn keel en longen, stikt hierdoor in een Kerk,

b. Op het St. Pieterplein komt een Kardinaal om het leven door geperforeerde longen, hij was verkleed als dronken zwerver,

c. Een kerk wordt in de fik gestoken en ondertussen hangt een Kardinaal om gevierendeeld te worden,

d. Een Kardinaal is verzwaard met kettingen en verdrinkt in een fontein,

Uiteraard heeft dit boek een goed einde, het boek is afkomstig uit het westen en dus moet het goed eindigen. Echter komen er wel wat intriges in voorbij die de dagelijkse gang van Vaticaanstad en alle samenzwering theories te boven gaan.

Uiteindelijk is de Kamerheer van de Paus verantwoordelijk voor alles. Niet alleen is hij de persoon met de hersenen die ervoor gezorgd heeft dat de 4 kardinalen vermoord zijn. Ook de moord (middels een overdosis van een medicijn) op de Paus.

De mooie ontknoping is dat de Kamerheer de zoon van de Paus was. Daarom heeft de Paus (die toen een lagere rang in de Katholieke Kerk had) hem in zijn huis genomen en hem opgevoed met de gedachtengang van de katholieke Kerk. Echter heeft de Paus zijn gelofte niet geschonden. De Paus heeft kunstmatige inseminatie gebruikt om een kind te verwekken, opdat hij het Gods wonder kon meemaken om een kind te verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s