Novadic-Kentron en de bezuiniging

novadic-logoGroot nieuws in de regio Eindhoven. Er komt een flinke reorganisatie aan bij Novadic-Kentron. Deze fusie organisatie is onder andere de werkgeefster van Joyce Korsten en belast met de verslavingszorg in onder andere de regio Eindhoven. Wat iemand ertoe heeft bewogen Joyce Korsten op de Hof los te laten weet ik niet. Maar goed, het is nou eenmaal zo.

Er komt een flinke bezuiniging aan. Zo gaan de gebouwen verkocht worden. Daar is op zich niets mis mee. Het verbaasd mij altijd zo dat al die overheid instellingen in van die dure panden zitten. Waarom niet een klein en efficient gebouw? Waarom moeten al die gebouwen zo groot zijn? Ik wil geen imposant vastgoed: ik wil imposante zorgcijfers. Maar dat is een keuze van prioriteiten.

De reden van de bezuiniging is het feit dat ze minder geld krijgen. Dankzij Joyce Korsten volg ik Novadic-Kentron op de voet. De problemen van deze organisatie zijn:

  • Men doet teveel vanaf teveel locaties,

  • Personeel heeft totaal geen interne communicatie of fatsoen,

  • Een gebrek aan zakelijk inzicht,

  • Veel opdrachten worden verstrekt met positieve discriminatie,

Novadic-Kentron is als fusie organisatie nooit echt geintegreerd. De organisatie is een samenraapsel. Maar er een echt nieuwe orgnaisatie van maken is iets wat men niet gedaan heeft. Wat nu gebeurt is symptoon bestrijding. Geen genezing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s