1 Vandaag Politiocus van het jaar: Kees van der Staaij

kees-van-der-staaijKees van der Staaij, lid van de Tweede Kamer voor de Staatkundig Gereformeerde Partij. De SGP. Een partij die de belangen van de bijbelbelt in Nederland vertegenwoordigd. Een partij die nog nooit geregeerd heeft. Een partij die tegen het homo huwelijk of zulke rechten is. Een partij die het opneemt voor boeren, vissers en het Nederlandse leger. Een politieke partij die betrouwbaar is, qua standpunten. You know what you got.

Ik heb bewust op Kees van der Staaij gestemd als politicus van het jaar. De reden is meerdelig:

  • Hij bereikt relatief veel voor zo’n kleine fractie,

  • De partij heeft de meeste leden per lid van de Tweede Kamer,

  • Hij is in staat mensen die ver van zijn partij staan naar zijn partij te halen,

  • Zijn partij beoordeelt alle voorstellen puur en alleen op de inhoud en discrimineert partijen niet,

  • Ik heb mijn buik vol van Jesse Klaver en de gevestigde linkse menigte,

Je hoeft het niet met de SGP eens te zijn. Een oud GroenLinks gemeenteraadslid uit Eindhoven vindt hem een knuffelbeer. Zo’n schattige man. Dat uit de mond van GroenLinks.

De SGP beschouwt haar derde zetel als een wonder. Of zoals de SGP het zou zeggen: een Godswonder. Ik beschouw het geen wonder, ze voeren een stabiel beleid en dat is met een kabinet dat net zoveel visie heeft als een natte krant wel eens prettig. Een visie. Wat de SGP wilt bereiken is allemaal helder, we weten allemaal wat ze wensen.

Een fractie van de Nederlandse bevolking is lid van een politieke partij. Nou is het systeem vrij helder: de leden van de partij bepalen en de partijen in de Tweede Kamer mogen Nederland besturen of, zoals het onder Rutte gaat, slopen. De SGP heeft de meeste leden per zetel in de Tweede Kamer. Oke, met 3 zetels gaat het makkelijker dan als je er 30 hebt.

In Den Haag is er een traditie: alles wat de PVV voorstelt bespreek je niet. Dat is beleid van de PvdA. Nou moet de PvdA vooral het beleid zelf bepalen, in de peilingen staan ze er zeer slecht voor, maar ook als een PVV punt zeer goed zou zijn voor Nederland dan stemt de PvdA tegen. Dat doet de SGP niet. Die stemmen mee en evalueren alles conform het verkiezingsprogramma.

Iedereen doet alsof Jesse Klaver een wonder is. Feitelijk is hij het gevolg van een scheikundige reactie welke voortvloeide uit een biologische interactie. Dat zijn vader zijn moeder heeft verlaten kan mij niet boeien. Probleem van zijn gezin en ieder gezin heeft wel iets. Hij vergelijkt zichzelf met Obama. De man die Amerika in 8 jaar tijd gesloopt heeft, een zeer verdeeld land heeft achter gelaten. Hij doet het als politicus wel goed: afzetten tegen de PVV, maar steekt een mes in de rug van een kundig Tweede Kamerlid: Liesbeth van Tongeren. Dan durft hij niet voor zijn daden of standpunt uit te komen, hij gaat draaien.

Al met al is het simpel: Kees van der Staaij is mijn keuze als politicus van het jaar. Waren er maar meer leden van de Tweede Kamer zoals hij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s