Schuld

schuldSchuld, een beladen term. Maar ook een beladen boek. Een boek waarin helder naar voren komt hoe het systeem werkt. Hebben we je nodig dan zitten we achter je aan. Anders wachten we gewoon tot de Politie de deur open breekt. Immers stinkt je stoffelijk overschot teveel.

Je vrouw stuurt je een teen op. Alleen is je vrouw al lang bij je weg. Daarnaast, wie waardeert het om een teen per post toegezonden te krijgen? Ik heb het nooit meegemaakt en ik zou het ook niet willen meemaken. Ik beschouw Nederland als een verschrikkelijk land, maar zelfs dit gebeurt (gelukkig) in Nederland niet.

De echtgenoot is benadert via een persoon, die gaf tegen betaling het pakje af. Deze zat diep in de schulden. Een conflict met de belastingdienst (kwam daar ooit wat goeds uit voort?) en deze kwam zo in een bijzondere kwestie terecht. Eentje waar hij overigens, dankzij de betaling, zijn schuld kan afbetalen.

Dan komt er een syfillis patient bij. Een onbehandelde syfillis. De patient is geestelijk ziek, de hersenen zijn blijvend aangetast. Oftewel: de ziekte is niet behandelt. De patient is de zus van de hoofdpersoon. Mevrouw heeft de syfillis van haar vader gekregen. Lang leven familiebanden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s