Levende cargo

levende-cargo

Levende cargo. Een Nederlands boek uit 1983. Een boek waarin een huis tuin en keuken loonslaaf o vakantie gaat naar Australië. Om zijn huwelijk te redden. Waar hij een uniek dier aantreft en deze meeneemt terug.

Echter gaat er iets mis. Het vliegtuig uit Australië moet, wegens het weer, een tussenstop maken op Athene en reizigers naar de Benelux worden omgeboekt naar Sabena (ja het is een oud boek). Daar in Athene wilt men het diertje los laten, maar een Duitser vertelt dat het dier mogelijk waardevol is.

Wat volgt is een lopende zeul tocht om het dier te verkopen. Je merkt hoe een huis tuin keuken persoon zich ontwikkeld tot een smokkelaar, bezeten door hebzucht. Hoe deze op een boot met illegalen, onderweg naar Groot-Brittannië, de trekker over haalt om een doos (!) met daarin het dier mee te krijgen.

Een schandalig iets. Dieren, zeker nieuwe diersoorten, zijn geen handel. Daarvoor hebben we mensen. Die huur je gewoon bij een uitzendbureau in of die ontsla je gewoon. Het boek toont heel mooi aan hoe mensen van gewone stervelingen zich ontwikkelen naar onderdelen van de georganiseerde dieren smokkel. Gewoon uit hebzucht.

Ik snap de noodzaak van de smokkel in dieren niet.  Een schandelijk iets en het is een verwerpelijke industrie. Een industrie waar men helaas geen vat op krijgt. Of het nu het project uit Zuid Afrika is, om ivoor van neushoornen, te fokken. Er ligt voor enkele tientallen miljoenen in een bankenkluis. De neushoornen leven gewoon, die worden verdoofd en ze wonen op een reservaat.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s