Gevaarlijk terrein

gevaarlijk-terrein

China gedurende de Tweede Wereldoorlog en er is een zeer geheime ontmoeting. Hierbij is Mao aanwezig. Een man die China jaren lang geregeerd heeft en die in het diepste geheim vloeiend Engels spreekt. Er zijn wapens nodig, om zowel China te bevrijden als voor de strijd tegen de Japanse bezetters. Iets wat de Britse overheid heeel graag levert, mits er betaalt zal worden of de huur van Hong-Kong met nog 100 jaar verlengd zal worden.

Zo gezegd zo gedaan. De Britten hadden goede zaken gedaan. Er is nooit een tekort aan munitie geweest. Er is wel een tekort aan geld om de munitie te betalen. Gelukkig kan (hyper)inflatie daar een oplossing voor zijn. Het vliegtuig met de getekende versies is onderweg, getekende versies door door Winston churchill nog moeten worden getekend. Het vliegtuig stort neer.

Er is een overlevende, die een versie in zijn bijbel heeft. Een bijbel die, conform een familietraditie, altijd mee gaat naar het front. Een Schotse hooglander die plichtsgetrouw en loyaal zijn plciht vervuld. De getekende versie raakt zoek en uiteraard zegt China er niets over. Immers hebben ze wel hun wapens gekregen en nu krijgen ze het welvarende Hong Kong 100 jaar eerder dan gepland.

Dit vermiste verdrag moet teruggevonden worden. In de verkeerde handen zou dit iets zijn wat funest is. Een punt wat geen enkiele Prime Minister wilt zien gebeuren. Wat ze dus gaan doen is een geheime divisie van de inlichtendienst inschakelen, eentje welke puur en alleen aan de Prime Minister verantwoording schuldig zijn.

Er ontstaat een zeer boeiende reis om dit verdrag te vinden. Dit omdat ze doodleuk van Hong Kong af willen (wat mij betreft een zeer onverstandige keuze). De maffia, georganiseerde criminaliteit en triades raken er bij betrokken.

Ik adviseer iedereen om dit boek te lezen. Het is een echte aanrader. Gewoon om de hersenen even te ontspannen. Iets wat ik veel vaker moet doen. Daarom zal ik een hele hoop van deze boeken gaan luisteren. Ik moet mijn hersenen legen en de focus terug brengen. De zaak Joyce Korsten kost mij teveel tijd en energie. Tijd waar ik enkele lucratieve samenwerkingen mee had kunnen versnellen. Spijtig, maar ja Joyce Korsten wilt niet praten en Nederland is gewoon ziek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s