Zeven vette jaren

vlag-israel

Zeven vette jaren. Een boek welke een mooi inzicht geeft in het dagelijks leven in Israel. Over hoe de KLM een vlucht overboekt en iemand dus eruit witl zetten. Die wel $ 2400 voor een reis betaalt heeft. Vrolijk is het niet. Lang leven de Hollandse KLM.

Maar ook de dagelijkse beslommering. Gaat je kind in dienst om zijn land te dienen. Of anders gezegd: om zich kapot te laten schieten. Wel het onderwerp waar iedereen het over heeft op de speelplaats.

De doorlopende angst vioor Iran, de angst voor bomaanslagen. De angst voor terreur. Voor het feit dat Iran een leider had die in het geheim gekkere dingen zei dan in het openbaar. Over dat huurders die een derde oog ontwikkelen geen huur betalen, over het naaien van de bank door dood te gaan als je een grote lening hebt.

Een intrigerend boek. Een verhelderend boek over het dagelijkse leven en hoe dat opgepakt wordt door mensen die leven in de enige democratie in het Midden Oosten. In een zeer vijandige omgeving en leven met de angst van 2000 Hezbollah raketten, bomaanslagen en ga zo maar door.

Wat denken jullie ervan? Wat denken mijn blog lezers ervan? Voel je vrij om je eigen mening te ventileren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s