Weer een gevallen minister

ard-vd-steur

De Teeven deal heeft weer een slachtoffer geëist. Weer iemand uit het kabinet Rutte II die de finishlijn niet gehaald heeft. Weer iemand die over een omstreden deal gevallen is. Iemand die gevallen is, maar die niet hoefde te vallen.

De Teeven deal is vrij omstreden. Maar in de regels van die tijd legaal. Dus we kunnen met de wijsheid en huidige regeld wel een oordeel gaan vellen, maar waarom zou je dat doen? Als je vroeger met 70 km per uur over een weg mocht rijden, nu is het 50 dan krijg je toch geen boete omdat je de wet niet overtrad op het mmoment zelf?

Het ministerie van Veiligheid en Justitie functioneert niet goed, maar dat maakt niet uit. Er zijn zoveel ministeries die niet functioneren. Neem Buitenlandse Zaken, een ministerie waar ik van afhankelijk ben, en corendon negeert het negatieve reis advies.

Volgens mij vallen de ministers om enkele simpele redenen: ze zijn niet geselecteerd op kunde. ze zijn niet geselecteerd op bestuurlijke ervaring of op een visie die verder gaat dan de eerst volgende peilingen. Wel iets wat nodig is.

Ik ben een groot fan en aanhanger van de minder standaard oplossingen. Fred Teeven heeft als officier van Justitie een hoop gedaan om de criminaliteit te bestrijden. Het heeft mij verbaasd dat hij naar Leefbaar Nederland ging. Dat de VVD hem daarna nog wilde is iets wat al helemaal verbazingwekkend is. Maar goed.

Dat Ivo Opstelten minister is geworden is onbegrijpelijk. De goede man heeft een leuk leven achter de rug. De man zou puzzels moeten gaan maken, met de kleinkinderen spelen en meer van die dingen. Zijn leven optekenen in een boek of zoiets. Er is vast wel een commissariaat te regelen bij een bedrijf dat in handen van de overheid is. De man heeft een leeftijd gepasseerd om de lange dagen die nodig zijn om een minister te zijn. Om de hordes wilde journalisten te woord te staan en ga zo maar door. Daarnaast heb ik met Ivo Opstelten nooit het gevoel gehad dat justitie of veiligheid hem iets deed. Gewon zo’n beroepsbestuurder die als een huurling van klus naar klus gaat.

Wat nodig is om de criminaliteit te bestrijden is iets heel simpels: iemand die no nonsense de problemen oplost. Iemand die de mocro maffia aanpakt. Die ervoor zorgt dat de maffia niet langer de baas is. Die niet in politiek correcte oplossingen geloofd.  Niet iemand die van burgemeesters positie naar ministerschap naar weer een nieuwe functie gaat.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s