Eindhoven en Nuenen fuseren

logo-nuenenlogo-eindhoven

Onlangs meldde het Eindhovens Dagblad dat de gemeente Eindhoven wilt fuseren met Nuenen. het is een plan welke grotendeels ontstaan is om de financiële tekorten van de gemeente Eindhoven te compenseren en de ambities van een grote stadsregio waar te maken. In Nuenen is het geen haar beter. Daar heft met de kunst van fraude dusdanig geperfectioneerd dat de rijksrecherche en het Openbaar Ministerie zich bezig houden met het debacle. Dan speelt er nog wat pesten van de personeelsleden van de gemeente Nuenen, immers moet je hardwerkende burgers pesten en intimideren. Waar heb je anders een overheid voor?

Nuenen heb ik niets mee. een gemeente waar ik 2 a 3 keer in mijn leven ben geweest. Geen van die malen is winstgevend geweest. Niets mis mee. Sometimes you winn and sometimes you loose.

Deze fusie is een slecht idee. Hij gaat niet werken. Om te beginen is het een fusie die ontstaan is / voorgesteld is uit zwakte. Geen overstijgende visie: beide hebben geen nagel op hun kont om te krabben. De gemeente Eindhoven heeft EY (Ernst & Young)  ingehuurde om hoofdstuk 12 te voorkomen. Oftewel: met een lekker partijtje boekhoudfraude voorkomen dat de gemeente in suceance komt.

Oftewel: een fusie als incassobureau gebroken neus en organisatie met een gratis nekschot voor dissidenten. Nou is de grote vraag hoe dit verder gaat.

Zelf ben ik niet zo bang voor deze fusie.Het zou namelijk betekenen dat Eindhoven als gemeente ruim 300.000 inwoners heeft. Dat is een zorgwekkend iets. Althans voor de politici in Den Haag en de luie ambtenaren die daar zitten.De top 4 en als het kan de top 5 moeten uit de randstad komen.

Enkele eerdere fusies die genoemd zijn: Eindhoven met Geldrop, Best, Veldhoven, Aalst. Allemaal gemeentes die aan Eindhoven grenzen. Iedere keer was het heel simpel: de gemeentes die nabij Eindhoven liggen zijn tegen en de gemeente Eindhoven is voor.

Enkele jaren geleden was er een onderzoek van de Zwitserse bank Credit Suisse. Ging over succesvolle bestuurlijke vormen. Het rapport was een grote lofzang op kleine overheidsorganisaties. Ter voorbeeld: Monaco, Liechtenstein, Singapore and Hongkong. Kleine efficiënte organisaties. Dit is ook mijn grote probleem met wat de gemeente Eindhoven als probleem heeft.

De organisatie is inefficiënt, ambtelijk en wilt als een bloedzuiger altijd meer. Dat is het probleem. Kleine organisaties zijn gebonden aan de beperkingen die er zijn. Groot probleem is dus dat ze altijd meer willen. zoals het koekjesmonster uit Sesamstraat ook altijd meer koekjes wilt.

Maar wat denken de lezers ervan? Wat is jullie mening en zijn jullie voor of tegen deze fusie?

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s