De fixer

fixer

Stel dat je een journalist bent. werkzaam bij een glossy die over de rijken praat en je vader is een gepensioneerde advocaat. Een advocaat met de mensen van het lagere niveau op de maatschappelijke ladder. Geconcretiseerd: peepshow eigenaren, porno verkopers en meer van dat niveau. Niets op tegen. Is een legaal iets (in Nederland) dus een ieder mag dit doen.

Je baas ontslaat je en laat je als freelance journalist terugkomen. Iets wat tegenwoordig doodnormaal is. Tijdens een ongelukje kom je in het oude huis van je vader (hij zit in een tehuis) een stapeltje geld, in een bundel. Mooi, alle financiƫle problemen zijn ineens opgelost.

In de ontdekkingstocht, welke eindigt in het vastzetten van een grote project ontwikkelaar en diens mannetje, omdat ze problemen oplossen. Denk daarbij aan het motiveren vn mensen om niet te getuigen (lang leve de IRA mensen die ondergedoken zitten in het mooie Boston).

In de tussentijd overlijd zijn vader, niet op een natuurlijke manier. Nou was zijn vader geen onschuldig iemand, qua mentaliteit. Zijn vader regelde een geld handeltje. Een geld handeltje. Er zija bedrijven die contant geld nodig hebben en er zijn bedrijven die daar vanaf moeten. Een lucratief handeltje.

Nou vraag ik mij af of iemand hier ervaring mee heeft. Ik kan namelijk wel een fixer gebruiken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s