De oppositie tegen Trump

donald-trump

Donald J. Trump. De nieuwe President van de Verenigde Staten. Hij heeft gewonnen. Hij is druk bezig zijn beloftes in te lossen. Tegelijk neemt de kritiek op hem toe. Nou is er een hoop kritiek op iedere republikein. Iemand die dan ook nog eens alle problemen wenst op te lossen is al helemaal ongehoord.

Ik beschouw Trump als een verademing. Niet omdat ik het met hem eens ben. Immers is Trump een stuk gematigder en linkser dan ik ben. Daarnaast is hij niet zo conservatief als ik ben.

Maar wat iedereen ook van een President vind: hij is geheel democratisch gekozen. Je mag op het systeem afgeven, je mag zeggen dat het fout is wat hij zegt en denkt. Maakt allemaal niet uit. Wat het wel is: hij is gekozen en wij niet. Hij heeft de baan om de puinhopen van Obama (waar hij vandaan komt weet niemand) en daarnaast: het is na 8 jaar Democraten heel goed dat de Republikeinen in het Witte Huis komen.

Maar de Nederlandse kritiek is heel hypocriet. Nederland klaagt moord en brand omdat de vliegvelden in de VS een hoop mensen weren uit landen met een in een stortend land. Maar Schiphol, een staatsbedrijf, heeft andelen in de luchthaven van Brisbane. Daar is zoiets al jaren normaal. Waar was men toen? O wacht, dat is Nederlandse succes en ondernemerszin. Nou ja, ondernemerszin bij de overheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s