Na de verkiezingen

verkiezingen

De verkiezingen zijn voorbij. Het hoge woord is eruit. Het kabinet Rutte II is keihard afgestraft. De PvdA is weggevaagd, de VVD heeft een kwart van haar zetels verloren. De PVV heeft gewonnen en mag zich de tweede partij noemen.

Deze verkiezingen hebben iets aangetoond: het gaat goed met Nederland. Als een fascistische partij als de Partij voor de Dieren naar 5 zetels gaat dan is het helder. We maken ons druk over dingen als bio industrie (al die heerlijke varkentjes moeten we wel even opeten) en over allerlei dingen als: we maken iedereen werkloos. Niets mis mee, dat is democratie.

Enkele opvallende groeiers: De SGP is er eentje van. De SGP heeft een zeer loyale groep stemmers. die stemmen, al breekt er oorlog uit. De SGP heeft haar eigen stemmers. Dankzij de grotere gezinnen heb je een stabiel toenemende aantal stemmers. De SGP is qua mentaliteit de tweede partij voor mij. Alleen die God, daar heb ik helemaal niets mee.

Hoewel iedereen roept dat het populisme verslagen is betwijfel ik dat ten zeerste. Heeft Jesse Klaver een absurde grote groei gerealiseerd omdat al die GroenbLinks meisjes en jongeren hun hele programma gelezen hebben of omdat hij er leuk uit ziet. Waarschijnlijk kan hij de meeste van de GroenLinks meisjes zo op hun rug krijgen. Is dat geen populisme?

D66 gaat regeren. Alleen met wie. Anders is Alexander Pechteld weg. Met wie gaat Alexander Pechteld regeren? De meest rechtvaardige uitslag zou nummer 1 en 2 zijn. Oftewel: VVD en de PVV. Wie gaat er met de PVV regeren? Dan zou het iets zijn met de Christelijke partijen (CDA en ChristenUnie). Maar of ze het dan redden is op het randje.

Daarnaast zal D66 aanzienlijke offers moeten brengen. Dan denk ik onder andere aan het voltooid leven, homo huwelijk, weiger ambtenaren en ga zo maar door.

Het is jammer dat VNL het niet gehaald heeft. Had graag gezien dat ze in de kamer bleven en ik heb er zelf op gestemd. Mijn stem is naar Louis Bontes gegaan. Gaat VNL door, laten we het hopen. Nederland moet een gezond liberaal conservatief geluid horen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s