Operatie Dragon

operatie dragon

De nachtmerrie van ieder land: nucleaire chantage. Een serie atoombommen die in auto’s verstopt zitten en tot ontploffing kunnen komen. Op ieder gewenst moment. Dit als onderdeel van pure chantage om economische en financiële doelstellingen te realiseren.

Nou is dit boek, hopelijk, niet waar gebeurt. Maar het zou zomaar kunnen. Een atoombom kan je tegenwoordig bij het Kahn Research Labratory bestellen. Dat die in een auto past lijkt me nogal logisch. Tijdens de Koude Oorlog betrof het atoombommen die in een koffer konden. De bommen die Frankrijk gooide nabij Niguragua hadden het formaat van een tennisbal (naar het schijnt, officieel is het onbekend).

Maar dit boek heeft een wat serieuzere grondslag: hoe zit het met de Amerikaanse tekorten. Waarom niet een staat verkopen?  Het is ongehoord. Maar Hawaii draait om Japans en Aziatisch geld. Waarom niet gewoon de boel verhuren.

Wat ik mij afvraag is: in hoeverre is dit boek echt en bestaan de wapens, onderzee voertuigen etc. en in hoeverre zijn ze verzonnen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s