Zo ga je niet met mensen om

.moveoo logo

Onlangs prak ik een vriendin via skype. Ze heeft in het verleden geprobeerd zelfmoord te plegen en dat is, gelukkig, mislukt. Ze werd toen opgevangen door Moveoo in Venlo. Een instelling welke overeind gehouden wordt met belastinggeld, opgebracht door het hardwerkende deel der natie.

Onlangs besprak ik met haar wat haar ervaringen zijn. Nou ja, eigenlijk was het meer even sociaal bijpraten. Dankzij skype is het helemaal gratis. Heerlijke uitvinding.  Hierin vertelde ze het een en ander wat het daglicht niet kan verdragen.

Enkele puntjes:

  • Eten is niet te eten,
  • Schoonmaken, echt niet: lekker achter de computer zitten,

We weten allemaal, na de ervaringen in het ziekenhuis, hoe slecht eten kan zijn. Het probleem met al deze instellingen is heel simpel: ze zien eten als een kostnepost. Terwijl het een mogelijkheid is om mensen gezond te krijgen en herstel te versnellen. Waar ik dan expliciet aan denk:

  • Veel groente die vers is toevoegen,
  • Gebruik geen kruiden maar groente (ananas om zoet te krijgen, honing etc.),
  • Koop zoveel mogelijk in de buurt bij plaatselijke producenten,

Niet die kant en klare rotzooi. Door direct bij het slachthuis te kopen kan je goedkoper inkopen doen. Denk dan aan wat vaker goed vlees en heel veel groente toevoegen. Gewoon omdat goed eten belangrijk is. Met een volle maag, met gezonde vitamines is het herstellen en weer je plekje in de samenleving vinden een heel stuk makkelijker. Niet als je een substantie moet eten welke eruit ziet als eten, doch zo niet smaakt of ruikt.

Dan komen we op de schoonmaak. De schoonmaker. De man die alles moet vegen en zorg moet dragen dat alles aan de regels qua hygiëne voldoet. Oftewel: belangrijk werk. Werk wat moet gebeuren. Maar dan moet je wel gaan vegen, niet achter de computer zitten.

Wat ik mij afvraag is iets heel simpels: waar gaat het naar toe met Nederland? Waarom kan zo’n instelling iets niet geregeld en goed regelen? Ze krijgen er ongetwijfeld een hele hoop belastinggeld voor. Waar gaat dat geld dan heen?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s